Rukometni klub Borac stvara ekipu za novu sezonu: Pojačanja stižu nakon trenera

Darko Dragičević
Rukometni klub Borac stvara ekipu za novu sezonu: Pojačanja stižu nakon trenera

BANjALUKA - U Rukometnom klubu Borac nakon zatišja slijedi bura. Banjalučani su počeli sa stvaranjem tima za narednu sezonu. Nakon odlaska trenera Mirka Mikića i nekoliko rukometaša uslijedili su i prvi dogovori za novu sezonu.

Dok se čeka imenovanje novog trenera Irfana Smailagića, uprava banjalučkog tima zadržala je četiri igrača iz prošle sezone i oni će i dalje biti nosioci igre “crveno-plavog” tima.

Tako će dres Borca i dalje nositi: golman Slađan Subotić, krilni igrači Miloš Nježić i Vlado Draganić te bek Rade Rađenović koji je došao proljetos ali je imao i nezgodnu povredu.

Subotić i Nježić su već godinama nosioci ekipe i imali su zapažene uloge i prošle sezone.

- Dogovorio sam se s upravom kluba tako da ostajem u Borcu i naredne sezone. Biće mi ovo sedma sezona u klubu tako da očekujem da u novoj ispravimo greške iz prethodne - istakao je golman Slađan Subotić.

Već je poznato da će mu društvo na golu praviti povratnik Nebojša Grahovac koji nakon 10 godina više nije član Šartra. Sigurno je da će ovaj tandem čuvara mreže i te­ kako biti kvalitetan i da su ovu poziciju uz mladog Davida Momića Banjalučani u potpunosti zatvorili.

Uveliko se radi i na popunjavanju preostalog dijela tima. Vode se pregovori s pojedinim rukometašima, a na meti Borca su i krilo dobojske Sloge i bivši član banjalučkog tima Vladan Đurđević, kao i dosadašnji bek Leotara Vladimir Stanković.

Ipak konačnu riječ oko pojačanja daće novi trener nakon imenovanja kako bi ekipa bila sposobna da se bori za vrh u prvenstvu BiH. Sigurno je da će biti potrebno nekoliko pojačanja na određenim pozicijama jer je Borac u ovom prelaznom roku ostao bez šest rukometaša.

Klub su napustili Berin Brkić (Ohrid), Luka Perić (Celje Pivovarna Laško), Luka Knežević i Marko Lukić (Sloboda Tuzla), dok u novoj sezoni u ekipi neće biti ni bekovi Nikola Ivanović i Novak Bajčeta.

Rad s mladima jedini put

Selektor Rusije Velimir Petković bio je predavač na kampu Borac.

- Moja trenerska karijera počela je s djecom. Ako se sjetimo, te klince sam vodio tri ili četiri godine. Prvo ih doveo do prve ekipe Borca, kasnije i do reprezentacije Jugoslavije i evropskog trofeja. Mislim da je dobar rad s omladinskim kategorijama jedini ispravan put, zato pozdravljam ideju ljudi u Borcu koji pokušavaju da ožive rukomet - izjavio je Petković. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana