Rukometna groznica trese Trebinje

Darko Dragičević
Rukometna groznica trese Trebinje

TREBINjE - Rukometna groznica polako zahvata Trebinje kako se približava prva istorijska utakmica Leotara na evropskoj sceni (subota, 19 časova).

Nizom aktivnosti članovi kluba žele da ispune dvoranu na evropskoj premijeri protiv predstavnika Letonije, ekipe Tenaks Dobele. Tako je organizovano druženje prvotimaca sa građanima uz prodaju ulaznica tokom ove sedmice, a brojne su i medijske aktivnosti.

Ekipa se za to vrijeme priprema za ovaj meč. Stručni štab je nabavio snimke mečeve i svi sa nestrpljenjem očekuju da budu sudionici spektakla u dvorani “Miloš Mrdić”.

Igrači su ove mečeve dugo sanjali. Za većinu rukometaša biće ovo debi u evropskim klupskim takmičenjima i veliki motiv da se pokažu u najboljem svjetlu.

Kapiten Aleksandar Milojević ističe da je ekipa spremna da odgovori svim zahtjevima stručnog štaba i poziva građane Trebinja da im pomognu u premijernom nastupu.

- Osjeća se već euforija u gradu pred naš meč. Rukometni klub prvi put igra evropsko takmičenje i siguran sam da ćemo imati pravu podršku sa tribina. Vjerujem da su se ljubitelji sporta poželjeli ovakvih mečeva u našem gradu i pozivam ih da dođu i budu nam vjetar u leđa na ovoj utakmici. Sa nestrpljenjem očekujemo subotu, ima pozitivne treme jer svi želimo da debi ukrasimo pobjedom. Krenuli smo da se pripremamo za evropsku utakmicu. Imaćemo sigurno još par video-analiza da bismo se što bolje upoznali sa igrom protivnika -  istakao je kapiten Aleksandar Milojević.

Predstavnik Letonije dolazi u Trebinje u dobroj takmičarskoj formi, jer su već odigrali mečeve u domaćem šampionatu i Baltičkoj ligi. Upravo to je najveći problem hercegovačkog kluba, jer su odigrali samo jedan zvanični meč pred evropske nastupe.

- Oni su imali dosta utakmica u Baltičkoj ligi i domaćem prvenstvu, sigurno da su uigraniji od nas. Sa druge strane mi smo u prethodnoj utakmici pokazali znakove neuigranosti i ove sedmice ćemo raditi na tome da smanjimo tehničke greške kojih je bilo protiv Čelika. Ipak mislim da imamo i kvalitet i iskustvo da utakmicu odvedemo u našem smjeru - optimista je Milojević.

Porazi

Letonski predstavnik Tenaks Dobele je proteklog vikenda gostovao u Estoniji gdje je doživio dva poraza u Baltičkoj ligi. Poražen je na gostovanju od Mistre 22:24 te Viljandija 24:25. U domaćem šampionatu imaju maksimalan učinak nakon pet kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana