Rukometaši Borca dominantno do Kupa BiH

Darko Dragičević
Rukometaši Borca dominantno do Kupa BiH

BANjALUKA - Borac je osmi put osvojio rukometni Kup BiH! Banjalučani su odigrali sjajan meč u finalu gdje su savladali trebinjski Leotar 31:19. Tako su osvojili prvi Kup nakon 2019. godine.

Već na startu bilo je jasno ko će dominirati u finalu. Borac je zahvaljujući jakoj odbrani i sjajnim intervencijama Nebojše Grahovca poveo 5:0. Banjalučani su već tada stekli puno samopouzdanja dok se Leotar mučio. Bekovi su bili odsječeni, sjajno su zaustavljeni Vladimir Stanković i Nikola Jovanović. Nisu imali Trebinjci puno rješenja u napadu i to se osjetilo.

Borac je odlično koristio odbrane Grahovca pa je u kontrama preko Vladana Đurđevića držao prednost. Crveno plavi su na odmor otišli sa plus pest (14:8).

U nastavku nisu popuštali Banjalučani. Nastavili su sa sjajnim ritmom pa su u 50.minutu došli i do dvocifrene prednosti (26:16) i već tada je bilo jasno da će uslijediti veliko slavlje rukometaša Borca. Ekipa Irfana Smajlagića je odigrala sjajan meč i zasluženo došla do trofeja koji je osvojila na dominantan način. Na drugoj strani Leotar je samim plasmanom u finale več ostvario najbolji rezultat u istoriji. 

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Vladan Đurđević sa 11 golova, dok je golman Nebojša Grahovac imao 10 odbrana. Na drugoj strani Đorđe Ratković je postigao šest golova.

Za najboljeg igrača je proglašen Nedim Hadžić, najbolji strijelac je Vladan Đurđević, dok je Nebojša Grahovac zasluženo najbolji golman. Svi oni su članovi pobjedničke ekipe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana