Rukometaši Vojvodine osvojili Svesrpski kup

GS
Rukometaši Vojvodine osvojili Svesrpski kup

Rukometaši Vojvodine po šesti put osvojili su Svesrpski kup.

U šestom finalu odigranom pred 2.000 gledalaca savladali su domaći Leotar 38:24 (22:9).

Prije početka susreta Milena Delić, predsjednica Rukometnog saveza Srbije uručila je Marinku Umičeviću, predsjedniku Rukometnog saveza Srpske priznanje za doprinos razvoju rukometa, a lopte je poklonila RK Leotar koje je preuzeo predsjednik Stevan Bekan.

Marinko Umičević je uručio prigodne poklone Mileni Delić, koja je dobila i zahvalnicu kao i Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, dok je zahvalnicu dobila Dijana Milanković, generalni direktor RTRS.

Veliki prelazni pehar kapitenu Miljanu Vukovljaku predao je Marinko Umičević, a pehar Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja koji je dodjelio zlatne medalje sa Stevanom Bekanom.

Srebro i pehar za drugo mjesto uručila je Milena Delić.

Sam susret odigran je potpuno u znaku Novosađana, dok su Trebinjci prijetili u prvih 10 minuta kada su vodili sa 2:1 i 3:2.

Poslije toga terenom dvorane Miloš Mrdić gospodarili su izabranici trenera Borisa Rojevića koji su meč dobili sa 38:24.

Za najboljeg igrača proglašen je Gregor Ocvirk iz Vojvodine, prvi strijelac je Vladimir Stanković (Leotar), a najuspješniji golman Fran Lučin (Vojvodina). Njima su priznanja uručili predsjednik Skupštine Rukometnog saveta Srpske Zoran Milošević i Obrad Ninković, član UO Rukometnog saveta Srpske.

Marinko Umičević je uručio priznanje Luki Petrović, generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske na pruženoj pomoći za organizaciju Svesrpskog kupa, prenosi RTRS.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana