Rukometašice Srbije savladale Čile i izborile plasman u drugu fazu SP

Tanjug
Foto: Agencije

HERNING - Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Svjetskog prvenstva, pošto je večeras u Herningu pobijedila selekciju Čilea rezultatom 30:16 (10:6) u meču posljednjeg, trećeg kola grupe E prve faze takmičenja na planetarnom šampionatu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Aleksandra Stamenić, koja je postigla sedam golova, dok su Dunja Radević i Sanja Radosavljević dodale po četiri. U reprezentaciji Čilea najbolja je bila Maura Andrea Alvarez Giljen sa četiri gola.
    
Kasnije večeras u drugom meču trećeg kola grupe E sastaće se Danska i Rumunija.
    
Prvo mjesto na tabeli dijele Danska i Rumunija, koje su sakupile po četiri boda, dok je Srbija treća sa dva. Čile je posljednji bez bodova.
    
Danska, Rumunija i Srbija igraće u drugoj fazi SP u Trećoj grupi sa selekcijama Njemačke, Poljske i Japana. Svi mečevi ove grupe biće odigrani u Herningu. Srbija u drugu fazu SP nije prenijela nijedan bod, pošto je u prvoj fazi poražena od Danske i Rumunije.
    
Srbija je na startu meča povela 3:0 protiv Čilea. Međutim, izabranice Uroša Bregara više od 13 minuta nisu postigle gol i dozvolile su Čileu da povede 4:3. Srbija je u prvom poluvremenu napravila veliki broj grešaka, ali je prvi dio meča dobila rezultatom 10:6.
    
Rukometašice Srbije su zaigrale angažovanije u drugom poluvremenu i zasluženo su stigle do pobjede od 30:16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana