Rukometašice Borca dočekuju Zrinjski u meču 9. kola Premijer lige

Dejan Kondić
Rukometašice Borca dočekuju Zrinjski u meču 9. kola Premijer lige

BANjALUKA - Rukometašice Borca u Boriku u nedjelju od 14 časova biće domaćini ekipi Zrinjskog u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

“Osice” su i dalje u igri za titulu jesenjeg prvaka, ali kako imaju bod manje od Gruda, ne pitaju se one, već tim iz Hercegovine. Rival timu Nikole Bijelića u susretu posljednjeg kola prvog dijela prvenstva je još jedan tim iz Hercegovine - Zrinjski.

Susret će imati i humanitarni karakter. Cilj je da se prikupi što više sredstava za višečlane i socijalno ugrožene porodice. Akcija pod nazivom “Daruj za Božić”, koju tradicionalno organizuje rukometni klub Kaluđer zajedno sa ŽRK Borac, još jednom je potvrdila veliku humanost sportista i sportskih radnika u Banjaluci.

- Prošle godine ostvaren je rekord u prikupljenim sredstvima, 22.700 KM, a mislim da ćemo do 2. januara prebaciti tu cifru. Obradovaćemo 20 porodica, a već razmišljamo da se taj broj i poveća. Vrijednost svakog paketa bila je više od 1.000 maraka prošle godine i vjerujem da će tako biti i ove. Ono što nam daje snagu što nas još više motiviše jeste radost tih porodica kada im uručimo darove - rekao je Darko Savić, direktor Borca.

Predstavnik RK Kaluđer Danijel Gvozdarević istakao je da je trenutno prikupljeno više od 15.000 KM.

- Ovo je jedna lijepa humanitarna priča koja traje već pet godina. Akcija iz godine u godinu raste. Saradnja sa svim banjalučkim kolektivima je dobra, naročito sa ŽRK Borac. Pozivam sve naše Banjalučane da podrže “osice” u nedjelju, ali i našu akciju - istakao je Gvozdarević.

Jedan od najiskusnijih igrača Banjalučanki Jovana Novaković istakla je da jedva čeka meč, dodajući da trijumf neće biti sporan.

- Oni na tabeli jesu dosta slabiji od nas, ali svaka ekipa ima veliki motiv kada igra protiv Borca. Naš cilj je da maksimalno ispoštujemo dogovor iz svlačionice i vjerujem da će rezultat na kraju doći - naglasila je Novakovićeva.

Borac će nakon ovog meča, 24. decembra igrati u Lazarevcu gdje će se u finalu Svesrpskog kupa sastati s prvakom Srbije, ekipom Jagodine i biće to prilika da prvi put u istoriji jedan klub iz Srpske dođe do trofeja u ovom takmičenju. Mostarka Azra Letić želi što prije da osvoji pehar sa Borcem.

- Nadamo se da ćemo ostati svježi nakon Zrinjskog pa na Svesrpskom kupu pokušati doći do prve titule - zaključila je Letićeva.

Knežopoljka u Grudama

Rukometašice Knežopoljke iz Kozarske Dubice u subotu od 18.30 časova gostuju u Grudama kod istoimene ekipe. U ostalim susretima 9. kola sastaju se subota, Krivaja - Izviđač (19), Hadžići - Krajina (19), Ilidža - Sloga 2013 (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana