Rukometašicama Mire niko ravan

N. Đ.
Rukometašicama Mire niko ravan

Prijedor - Rukometašice "Mire" na najljepši način završile su sezonu Premijer lige BiH savladavši Radnik sa ubjedljivih 37:21(19:10).

Ova pobjeda bila je kruna na prvu šampionsku titulu koja je osvojena kolo prije kraja prvenstva. Umjesto u poplavljenoj Bijeljini, utakmica posljednjeg 22. kola, uz dogovor klubova, odigrana je u Prijedoru.

Rukometašice "Mire" lako su izašle na kraj sa "fenjerašem", a na kraju su imale bilans od 17 pobjeda, dva remija i tri poraza, uz ukupnu gol-razliku 676:525 i 53 osvojena boda.

- Iza nas ostale su četiri godine napornih treninga, odricanja i rada. Poslije tri uzastopne vicešampionske titule konačno smo sav uložen trud materijalizovali titulom. Zasluženo smo prve u premijerligaškoj konkurenciji, a preostaje da još pokušamo da stignemo do "duple krune". Prošle godine bile smo u finalu Kupa BiH, a sada nam se pruža prilika da pred našim vjernim navijačima, koji su nam pružali podršku, pošto je završni turnir u Prijedoru, podignemo još jedan trofej - rekla je najbolja igračica Prijedorčanki Milica Vlahović.

Član Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH Aleksandar Miljuš uručio je prelazni pehar namijenjen prvaku, kao i trofej u trajno vlasništvo golmanu Eni Briševac, a potom je uslijedilo veliko slavlje istinskih sportskih heroina Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana