Rukometaši "Vojvodine" po osmi put osvojili Svesrpski kup

Srna
Foto: Mondo

BANjALUKA - Rukometaši "Vojvodine" osvajači su "Svesrpskog kupa", pošto su u finalnom meču u Banjaluci savladali domaći "Borac" rezultatom 39:25.

Čuvar mreže "Vojvodine" Fran Lučin proglašen je za najboljeg golmana "Svesrpskog kupa", Nedim Hadžić iz "Borca" je najbolji strijelac turnira, a laureat najboljeg igrača pripao je Milanu Jovanoviću iz pobjedničke ekipe "Vojvodine".

Plaketom za doprinos ovom takmičenju čiji je bio pokrovitelj i dresom sa brojem jedan nagrađen je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u čije ime je ovo primio njegov savjetnik, rukometna legenda Mladen Bojinović.

Dan ranije u polufinalnim mečevima "Vojvodina" je bila bolja od "Partizana" /24:22/, dok je "Borac" savladao Slogu /27:26/.

"Svesrpski kup" u rukometu, osmi po redu, odigran je u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, koja je prvi put nakon 2017. godine ugostila najbolje rukometne ekipe iz Srbije i Republike Srpske u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Spektakl najboljih srpskih rukometnih klubova održan je pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Rukometni savez Republike Srpske je organizator, a suorganizator Sportski centar "Borik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana