Rukometaši Srbije pobijedili Argentinu i ostali u igri za četvrtfinale

Tanjug
Rukometaši Srbije pobijedili Argentinu i ostali u igri za četvrtfinale

KATOVICE - Rukometaši Srbije pobijedili su danas selekciju Argetine 28:22 (12:10) u drugom kolu grupe 3 Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa šest postignutih golova, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Francisko Lombardi koji je devet puta zatresao mrežu.

Rukometaši Srbije još uvek imaju šanse da se plasiraju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva ako Holandija danas pobijedi selekciju Njemačke.

U ponedjeljak rukometaši Srbije u trećem kolu igraju sa selekcijom Holandije.

- Želio bih da čestitam igračima jer je ova današnja pobjeda više nego ikada do sada izgrađena kolektivno - izjavio je selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona nakon utakmice sa Argentinom.

Dodao je da su imali težak početak utakmice i mnogo energije potrošili u prethodnoj utakmici.

-Svi su pomogli, od prvog do poslednjeg. Svih 16 igrača je bilo na terenu i svi su dali doprinos. Morate da znate da igrate i dobijate ovakve mečeve, nisu lagani, nisu ni najljepši za gledanje, ali zadovoljni smo. Bili smo veoma dobri u odbrani, a u drugom poluvremenu smo uspjeli da pronađemo i više rješenja u napadu -, izjavio je Đerona.

Lijevi bek reprezentacije Srbije Ilija Abutović istakao je da je ekipa u prvom poluvremenu igrala bez energije.

-Utakmica sa Norveškom je ostavila traga, bila je iscrpljujuća. Napad je bio slabiji. U svlačionici smo se dogovorili par stvari, znali smo da je svaki gol bitan. Bilo je bolje u nastavku. Moglo je da bude plus osam, šteta. Imali smo napad, nespretno smo izgubili lopti i na kraju je bilo plus šest. Imamo dan odmora da se osvežimo. Znamo da će biti teže protiv Holandije, ali verujem u ovaj tim i nadam se trijumfu -  zaključio je Abutović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana