Rukometaši Sloge u derbiju lige domaćini Izviđaču

G.S.
Rukometaši Sloge u derbiju lige domaćini Izviđaču

DOBOJ - Doboj je na nogama. U subotu od 18 časova u derbiju 11. kola izabranici Dejana Vasilića dočekaće starog rivala, šampionsku ekipu Izviđača.

Dobojlije četiri i po godine ne znaju za poraz od Ljubušaka na svom terenu. S druge strane, na posljednja dva susreta Sloga je kao domaćin pretrpjela poraze, od Gračanice i Borca, i svi u klubu žele da prekinu taj niz, odnosno da ostanu neporaženi od tima Tonija Čoline na svom terenu.

- Biće veoma teška utakmica. Igramo protiv prvaka BiH i sigurno jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Imaju širok roster i fantastične igrače na svim pozicijama. Igrali ove sezone grupnu fazu Lige Evrope i sigurno dodatno sakupili iskustva u duelima sa vrhunskim ekipama koje će im koristiti kroz našu ligu. Vjerujemo ipak da možemo napraviti pozitivan rezultat ako budemo fokusirani i koncentrisani 60 minuta. Imamo nekoliko rovitih te gripoznih igrača, ali svi će oni dati svoj doprinos na ovoj utakmici. I prošle godine smo odigrali dvije utakmice na jednu loptu, dolje izgubili jedan razlike, kod nas odigrali neriješeno, tako da vjerujem da će i ova utakmica biti zanimljiva - rekao je Vasilić.

Šef struke dobojskog premijerligaša smatra da Evropa nije ostavila traga na gostima, odnosno da neće biti umorni i teški za duel protiv njegovog tima.

- Izviđač na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača, koje kolega Čolina ravnomjerno koristi. Još su se i pojačali dolaskom Aldina Sakića, a vidjeli smo i u dosadašnjem periodu da im Evropa nije pravila problem da odigraju kvalitetno u našoj ligi - istakao je Vasilić.

Sloga sa Konjuhom dijeli sedmo i osmo mjesto na tabeli Premijer lige. U redovima premijerligaša iz Republike Srpske smatraju da su mogli i bolje.

- Sigurno smo mogli i morali bolje, pogotovo na nekim domaćim utakmicama. Ali kada pogledamo šire da mi već godinama putujemo svaki dan na trening, da svaki dan provodimo u busu i dvorani koja nema grijanje četiri sata, a to su stvarno ekstremni uslovi u kojima ne trenira nijedna ekipa, onda sam ponosan na ovu grupu momaka i bude mi još više žao što nisu sebe nagradili kojom pobjedom više na nekim utakmicama. Ali vjerujem da ćemo već od ovog meča popraviti bodovni saldo na svom bunjištu - dodao je Vasilić.

Leotar u Maglaju

Ovo kolo Premijer lige donosi nekoliko zanimljivih susreta. Leotar je u subotu od 19 časova na teškom ispitu u Maglaju kod istoimenog rivala. Parovi 11. kola: subota: Konjuh - Gračanica (17), Goražde - Krivaja (19), nedjelja: Sloboda - Čapljina (17). Vogošća - Borac (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana