Rukometaši Sloge počeli sa odigravanjem kontrolnih mečeva: Novajlije ostavile pozitivan utisak

Darko Dragičević
Foto: G.S.

DOBOJ - Rukometaši dobojske Sloge su u premijernom kontrolnom meču savladali Čelik junior 36:31. Prva provjera dobro je došla stručnom štabu da vidi kako se ekipa spremila te da se uvjeri u kvalitet novih igrača.

Najefikasniji u taboru Sloge na prvom meču bili su Dario Đenadija i Vladan Marković sa po osam golova. Kod Čelik juniora najubojitiji su bili Anes Suljić sa 10 i Vuk Lakićević sa osam golova.

Trener Dejan Vasilić ističe da je za prvi meč bilo dosta pozitivnih stvari u igri njegovog tima.

- Za prvu utakmicu bila je ovo dobra provjera. Željeli smo da vidimo koliko smo fizički spremni i kako smo radili od starta priprema. To je djelovalo baš dobro. Momci su se na ovom meču rastrčali i pokazali da smo taj dio priprema odradili kako treba. Što se tiče ostalih segmenata igre bilo je dobrih, ali i loših stvari. To je normalno za prvi kontrolni meč. Na njemu smo nastupili bez Miličevića koji ima malih zdravstvenih problema, a ostali momci su dobili šansu - rekao je Vasilić.

Sloga u novu sezonu ulazi sa četiri nova rukometaša. Uz povratnika Đorđa Bosića, tu su Jovan Janković, Hasan  Ikanović i reprezentativac Gruzije Akaki Patašuri. 

Oni su dobili šansu da se dokažu i pred njima je period gdje će morati da se dodatno uigravaju.

- Prvi utisci o novajlijama su pozitivni. Riječ je o mladim igračima željnim dokazivanja koji su dobro radili u dosadašnjem dijelu priprema, tako da vjerujem da će donijeti dodatni kvalitet našoj igri. Imamo mlad tim koji može brzo da igra i nastojaćemo to da iskoristimo. Dosta je potencijala u timu i očekujem da kroz naredne mečeve napredujemo i budemo što  bolji - dodao je Vasilić.

Sloga će narednu provjeru imati već u subotu kada će odmjeriti snage protiv Krivaje takođe na svom terenu, a svakako najveće provjere imaće na 55. Međunarodnom TV turniru šampiona gdje će odigrati tri duela sa veoma kvalitetnim rivalima.

Čelik na Borac

Ekipa Čelik juniora odigrala je drugi kontrolni meč. 

U  prvom su poraženi od banjalučkog Borca 27:32 (16:12) koji je na pripremama na Vlašiću. Zeničani će narednu provjeru imati u nedjelju kada će na svom terenu da uzvrate gostoprimstvo Borcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana