Rukometaši Sloge otputovali na pripreme u Makarsku: Stanić jedva dočekao pojačanja

 Dušan Repija
Rukometaši Sloge otputovali na pripreme u Makarsku: Stanić jedva dočekao pojačanja

DOBOJ - Dolaskom Luke Đorđevića i Nikole Kneževića igrački potencijal Sloge značajno je širi, a trener Miljan Stanić dobio je ono što je očekivao, više kvalitetnih rješenja u rotaciji i mogućnosti za drugačiji stil igre.

Stručnjak iz Srbije stigao je otprilike na sredini prvog dijela sezone i uspio da izvuče dobojske rukometaše ka sredini tabele, a sada će imati materijala da Sloga zauzme još poneku poziciju više. Treneri nikada ne vole kada preuzmu tim koji je neko drugi selektovao i pripremao ga za sezonu pa su od velike važnosti pripreme na kojima se Sloga trenutno nalazi. Sedam dana rada u Makarskoj biće od velike pomoći Staniću i igračima kako bi još bolje razumjeli jedni druge i sve to pretočili na teren.

- Najbitnije je da smo zadržali sve igrače iz prvog dela sezone. Pored golmana u rotaciji je najčešće bilo devet igrača, a doveli smo dva momka koji će nam mnogo značiti. Dušan Miličević i Nemanja Peštić bili su pod velikim opterećenjem, Miličević je verovatno jedini igrač u ligi koji je gotovo bez izmene igrao dve najodgovornije pozicije u odbrani i napadu svih 60 minuta. Stigao je Luka momak koji razume rukomet, ima fantastičnu kretnju i pregled igre, kao i brzinu. Mislim da će mu biti mnogo prijatnije s nama jer smo mlada i kompaktna ekipa. Povratkom Kneževića dobili smo na čvrstini u odbrani, kao i pravo rešenje na levom krilu i pozicije s koje smo imali najlošiji procenat realizacije. Odbrana je do sada bila fokusirana samo na Vladana Đurđevića, a sada smo u poziciji da pretimo s oba krila - rekao je Stanić.

Posebno je srećan što obojica novajlija uspješno mogu da pokriju više pozicija u timu, ali podvlači da je prerano za bilo kakve zaključke jer je teren jedino mjerilo. Od njegovog dolaska iskorak je vidljiv u rezultatima, ali i igri.

- Situacija nije bila baš sjajna, ekipa je često gubila dobijene mečeve. Dobili smo dosta utakmica, podigli prosek golova za šest ili sedam, što je za mene podvig. Sada ćemo pokušati da sve nadogradimo i nastavimo gde smo stali u finišu prvog dela sezone - rekao je Stanić.

Dobojlije će u Makarskoj odigrati kontrolne mečeve protiv Kaštela i Trogira, što će biti i jedine utakmice do nastavka sezone koji je zakazan za 4. februar. Već u prvom kolu čekaju lidera Izviđač, velikog dužnika s obzirom na tok meča u Ljubuškom i poraza koji su doživjeli iako su kontrolisali 90 odsto toka meča.

Optimalni uslovi

Osim već hroničnog problema s dvoranom u Doboju, Miljan Stanić je podvukao da je prezadovoljan načinom na koji klub funkcioniše.

- Prijatno sam iznenađen. Sve radimo u dogovoru, uprava kluba stoji iza nas i to se oseti. Pripreme u Makarskoj mnogo će nam značiti kako bismo se uigrali, ali i dodatno razvili timski duh. Radimo maksimalno ozbiljno i nadam se da će se to videti kada počnu takmičarski mečevi - naglasio je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana