Rukometaši Leotara u problemu pred nastup u Evropi: Odgađanje lige BiH poremetilo planove

Darko Dragičević
Rukometaši Leotara u problemu pred nastup u Evropi: Odgađanje lige BiH poremetilo planove

TREBINjE – Rukometno prvenstvo BiH napokon će nakon brojih peripetija i odlaganja početi 7. oktobra. Klubovi će tako nakon dva i po mjeseca treniranja izaći na parket i igrati zvanične mečeve.

Iako su svi klubovi u velikom problemu zbog dešavanja u Rukometnom savezu BiH, čini se da su najveći gubitnici Iskra i Leotar. Ekipa iz Bugojna se spremala da igra prvenstvo BiH i pravila tim za to takmičenje, a sad će morati u ligu FBiH gdje je takmičenje već počelo, a oni su naknadno uvršteni u kalendar takmičenja, dok trebinjski klub nema dovoljno utakmica pred debitantski nastup u Evropi.

U trebinjskom klubu su očekivali da imaju najmanje tri do četiri zvanične utakmice prije izlaska u Evropu. Međutim, taj plan je propao jer je savez nakon brojnih sastanaka tek u nedjelju donio odluku o datumu starta takmičenja.

- Sigurno da nam je ovo odgađanje šampionata BiH umnogome poremetilo planove jer smo računali da će ekipa odigrati najmanje četiri zvanična duela prije debija u Evropi. Nedostajaće nam ti zvanični mečevi, jer ipak su pripremne utakmice nešto drugo. Srećom pripreme su prošle bez povreda, radili smo u kompletnom sastavu, a na dešavanja oko rasporeda ne možemo da utičemo. Sad je najbitnije da se što bolje spremimo. Napokon znamo kad kreće liga i nastojaćemo da ekipa bude što bolja. Imaćemo jednu zvaničnu utakmicu prije Evrope i to protiv Čelika 7. oktobra na našem parketu, a do nje ćemo odigrati još jednu prijateljsku protiv Čapljine u petak. Ekipa je dobro radila, ali sigurno je da smo sad svi nestrpljivi da takmičenje napokon počne kako bismo vidjeli šta smo to uradili u ovim dugim pripremama - istakao je Dragiša Koraćević, trener Leotara.

Njihov protivnik u EHF Evropa kupu je letonski Tenaks Dobele. Prvi meč na međunarodnoj sceni Trebinjci će imati 14. oktobra u svom gradu, dok će revanš biti sedam dana kasnije u Letoniji.

- Za razliku od nas, Tenaks je već odigrao po dva meča u domaćem šampionatu i baltičkoj ligi koja se igra turnirski. Oni će do evropskih mečeva imati još najmanje pet utakmica tako da su sigurno u prednosti jer će biti puno uigraniji i imati više mečeva u rukama. Takođe, oni će kroz te mečeve moći da ispravljaju uočene nedostatke na startu. Sakupljamo informacije o njima kako bismo znali protiv kakvog rivala ćemo igrati i da taj duel odigramo što bolje– dodao je Koraćević.

Tenaks odličan

Rival Leotara u EGF Evropa kupu ekipa Tenaksa iz Dobele je već odigrala četiri meča, a do evropskih nastupa imaće još pet provjera. U domaćem šampionatu Letonije imaju maksimalan učinak jer su savladali Ogre 36:25, te Salaspils 44:27, dok u Baltičkoj ligi imaju pobjedu nad Granitasom 35:32, te remi protiv Sviese 30:30.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana