Rukometaši Leotara slavili protiv Borca: Rulet stao na “bijelo”

Dejan Kondić
Rukometaši Leotara slavili protiv Borca: Rulet stao na “bijelo”

TREBINjE - Rukometaši Leotara odlično su otvorili novu sezonu Premijer lige BiH. Izabranici Darka Tavrića su na svom terenu u meču prvog kola kao domaćini savladali branioca trofeja, ekipu Borca sa 23:22.

Kao i uvijek kad igraju ove dvije ekipe u Trebinju, viđena je neizvjesna utakmica. Rulet je ovog puta stao na “bijelo” i bodovi su ostali u Hercegovini. Trener Leotara u razgovoru za “Glas Srpske” nije krio zadovoljstvo zbog trijumfa njegovog tima dodavši da je ovo samo prvi korak ka željenom vrhu tabele.

- Velika je stvar pobijediti šampiona. Svaka čast mojim igračima, dok su i Borčevi bili na nivou. Pokušaćemo još da porastemo kao ekipa, a ovaj uspjeh će nam pomoći u tome. Kao i svaka utakmica kada igramo sa Borcem u Trebinju, i ova je bila napeta. Mislim da smo zaslužili da slavimo, gotovo konstantno smo bili u vođstvu, u jednom momentu smo imali i prednost od pet golova. Ekipa mog kolege Mirka Mikića, uprkos svemu, uspjela je i da povede, međutim, bili smo koncentrisani, nismo pali i okrenuli smo meč u svoju korist. Ipak, ovo nije finale. Ima još 29 utakmica ispred nas. Možda u pripremnom periodu nismo bili pravi, a protiv “crveno-plavih” je sve dosta bolje izgledalo. Samo treba da nastavimo ovako i rastemo još više - analizirao je Tavrić.

Leotar će u drugom kolu igrati protiv novog premijerligaša Kaknja u gostima. Svjestan je Tavrić da će pred njegovom ekipom biti delikatan zadatak jer tamošnja publika jedva čeka da vidi svoje ljubimce na debiju u Premijer ligi.

- Siguran sam da će oni dati maksimum da nas pobijede, a imaće i veliku podršku navijača. Moramo se dobro pripremiti, dobro analizirati našu igru i popraviti neke stvari koje nisu valjale u minuloj utakmici. Pokušaćemo da pobijedimo tamo i potvrdimo bodove osvojene protiv Borca - rekao je Tavrić.

Poraz Hercegovine

Rezultati prvog kola Premijer lige: Krivaja - Goražde 32:29, Bosna (V) - Kakanj 37:27, Leotar - Borac 23:22, Iskra - Maglaj 24:23, Konjuh - Hercegovina 27:22, Vogošća - Gradačac (sinoć), Izviđač - Sloga (D) (20. septembar), Sloboda (T) - Gračanica (21. septembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana