Rukometaši Leotara nastavljaju evropsku priču

D.D.
Rukometaši Leotara nastavljaju evropsku priču

TREBINjE - Rukometaši Leotara plasirali su se u treće kolo EHF Evropa Kupa. Trebinjci su u drugom meču odigrali neriješeno protiv Tenaks Dobele 25:25 . U prvom meču su slavili 26:24, pa su tako prošli u narednu fazu.

Već od starta je bilo jasno da će tim iz Republike Srpske biti taj koji diktira ritam. Poveli su Trebinjci sa 4:1 na startu duela, a imali su i 6:2, da bi Letonci zatim uspjeli da serijom 4:0 dođu do izjednačenja 6:6.

Hercegovački tim je međutim pojačao odbranu u finišu prvog dijela pa je stekao četiri gola prednosti 15:11, a gosti su do odlaska na odmor smanjili zaostatak(15:12)

Leotar je zatim nastavio da održava pomenutu prednost ne dozvoljavajući rivalu da opasnije zaprijeti u drugom dijelu. Žilavi Letonci su se borili do kraja, u želji da izbore što povoljniji rezultat i na kraju su došli do izjednačenja.

U timu Leotara Aleksandar Milojević i Željko Šakić su bili najefikasniji sa po šest golova. Golman Miloš Knežević je imao 13 odbrana u svom timu.

Rikards Juzups je u timu Tenaksa takođe imao šest golova.

Trebinjci su tako ponovili uspjeh iz prošle sezone kada su takođe bili u trećem kolu, s tim da su ove sezone prošli dva kola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana