Rukometaši Leotara gostuju u Gračanici: Derbi za Evropu

Darko Dragičević
Rukometaši Leotara gostuju u Gračanici: Derbi za Evropu

TREBINjE - Rukometaši Leotara odlično su ušli u drugi dio sezone. Trebinjci su ostvarili dvije pobjede kojima su najavili da se neće predati u borbi za izlazak u Evropu.

TREBINjE - Rukometaši Leotara odlično su ušli u drugi dio sezone. Trebinjci su ostvarili dvije pobjede kojima su najavili da se neće predati u borbi za izlazak u Evropu.

 

Naredni meč igraju protiv Gračanice koja je bila jesenji šampion, ali je na startu prvenstva u dva meča osvojila bod. Ekipa je poražena na gostovanju u Nevesinju, dok je remizirala protiv Borca 19:19.

 

Rukometaš Leotara Aleksandar Milojević ističe da se ekipa uveliko priprema za derbi meč. Trebinjci su u dobroj formi, a eventualnim trijumfom bi mnogo dobili.

- Odlično smo obavili pripreme što se vidi na startu drugog dijela sezone gdje smo ostvarili dvije pobjede. Ušli smo osvježeni sa dva nova igrača koji su već u uvodnim kolima pokazali da će biti prava pojačanja - istakao je Milojević.

Ipak da ih ne očekuje lagan posao pokazuje i tradicija koja je na strani Gračanice. Leotar još nije slavio na ovom gostovanju, a prošle sezone je doživio veoma težak poraz (19:31)

- Gračanica je ekipa koja konkuriše za titulu šampiona i svjesni smo njihovih kvaliteta. Odlično su popunjeni na svakoj poziciji i takođe odlično vođeni s klupe. Ipak mi smo dobro počeli drugi dio sezone, tako da imamo čemu da se nadamo. Krenuli smo sa dvije pobjede i pokušaćemo da nastavimo taj niz. Idemo tamo da se nadigravamo u jednoj uzavreloj, ali sportskoj atmosferi. Imamo još dosta prostora za napredak i mislim da će biti još bolji ako nas mimoiđu povrede. Tradicionalno navijači u Gračanici prave dobru atmosferu i nadam se pravom derbiju, kvalitetnoj utakmici pa neka pobijedi bolji tim - istakao je krilni igrač Aleksandar Milojević.

Parovi 17. kola prvenstva BiH: Subota, 18 časova: Konjuh - Krivaja, Sloga Doboj - Vogošća, Goražde - Hercegovina, Čapljina - Borac, Gračanica - Leotar, nedjelja, 3. mart, 16 časova Sloboda - Maglaj.

Koraćević u timu Srbije

Veliko priznanje za trenera RK Leotar Dragišu Koraćevića, koji je na želju novog selektora Borisa Rojevića postao dio stručnog štaba Srbije. Nakon Darka Tavrića još jedan trener Leotara postao je član reprezentacije. Koraćević je već bio dio stručnog štaba ženske reprezentacije Srbije.

- Velika čast za mene. Nazvao me selektor i to će sigurno biti novo veliko iskustvo za mene. Svakako je to priznanje za dosadašnji rad i motiv da budem još bolji i da pomognem koliko mogu - istakao je Koraćević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana