Rukometaši iz Srpske igraju na Ibici

G.S.
Rukometaši iz Srpske igraju na Ibici

IBICA - Rukometaši Njegoš Đukić i Nikola Jeremić nisu se pokajali što su na početku sezone pojačali španskog drugoligaša Eiviesu.

U klubu su ih odlično prihvatili i za rukometaše iz Srpske ovo je sjajno iskustvo.

- Snašli smo se odlično. Što se tiče kluba, uslova i rada, baš nam prija. Sve je super organizovano. Učimo totalno drugačiji rukomet i koncept igre. Trebalo nam je vremena da se prilagodimo, ali sad je sve bolje. Sve više shvatamo kako da napredujemo tokom mečeva i uživamo u svakom momentu - istakao je Đukić koji je karijeru počeo u Brčkom.

U Španiju je otišao iz Slobode. Njihov tim je trenutno na 14 poziciji sa devet bodova.

- Prvi cilj je da izborimo opstanak i uz to da napravimo okosnicu ekipe koja će se naredne sezone boriti za plasman u plej-of. To je neki dugoročni cilj, ekipa je veoma mlada i napreduju. Liga je veoma dobra. Ima puno rukometaša koji su igrali Asobal ligu, to je i drugi tim Barselone za koji igra mladi Cikuša, velika nada rukometa. Kvalitetnija je liga nego što smo očekivao – dodao je Đukić.

Rukometaš ističe da je život na ostrvu prelijep.

- Ibica je zaista prelijepo ostrvo. Nudi sve za ugodan život, sjajno vrijeme, a uz to ljudi su veoma prijatni. Odlično su me prihvatili i zaista uživaju u životu tako da su idealna sredina za život - dodao je Đukić. D. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana