Rukometaši iz Nevesinja počeli pripreme iako ne znaju koje prvenstvo će igrati

Darko Dragičević
Rukometaši iz Nevesinja počeli pripreme iako ne znaju koje prvenstvo će igrati

NEVESINjE - Rukometaši Hercegovine počeli su pripreme za novu sezonu iako još ne znaju u kojem će rangu nastupati, niti kada će im uopšte početi takmičenje.

Rukometni savez Republike Srpske je, naime, tokom prošle sezone i nakon završetka tražio poništenje odluke Upravnog odbora RS BiH od 3. avgusta 2022. godine po kojoj bi elitni rang napuštalo pet timova. Odluku je donio Upravni odbor koji u tom trenutku nije bio zvanično registrovan, te nije imao zakonske osnove. Tu odluku je poništio i Nadzorni odbor RS BiH, tako da svi očekuju da će ekipa iz Nevesinja i naredne godine igrati prvenstvo BiH. Ipak, Upravni odbor RS BiH je nekoliko puta odbio da poništi svoju odluku tako da i dalje traje nedoumica oko broja klubova za novu sezonu.

Trener Amar Čavčić ističe da je veoma teško organizovati plan priprema kad se u suštini još ništa ne zna oko ranga takmičenja, kao ni datuma starta lige.

- Sigurno je da to remeti dosta naše pripreme, kao i planove za narednu sezone. Naravno da se svi u Nevesinju nadaju da ćemo igrati elitni rang, ali ni tu se ne zna kad prvenstvo počinje. Nažalost, ništa novo za rukomet u BiH. Sigurno da to stvara ogromne probleme trenerima, remeti pripreme kao i planove za odigravanje kontrolnih utakmica. Moraćemo da se prilagođavamo u hodu i da tražimo rješenja - rekao je Čavčić.

On ističe da je u planu odigravanje pet mečeva, ali da su moguće i korekcije kad se bude znao rang takmičenja, ali i raspored odigravanja mečeva.

- Planirali smo četiri ili pet mečeva da odigramo do starta takmičenja. Imamo obaveze i u Kupu Republike Srpske gdje ćemo igrati protiv Leotara i te mečeve ćemo iskoristiti kao pripreme za novu sezonu. Tek smo počeli pripreme, tako da je rano govoriti o protivnicima posebno dok ne budemo znali raspored i rang takmičenja, jer ćemo i na osnovu toga planirati plan rada - istakao je mladi trener.

Za sada su klub zvanično napustili Kejn Zlatić (Goražde) i Vladimir Tomić (Ub, Srbija).

Uprava Hercegovine već je obezbijedila nekoliko pojačanja ali će ona čini se zvanično biti objavljena tek kada ekipa bude znala svoj status.

- Okupili smo sve što Nevesinje ima da ponudi rukometu, svu mladost i iskustvo koji mogu da daju rukomet našem gradu. Četiri sjajna pojačanja su tu, stiže još jedno, a u pregovorima smo sa još tri igrača, nadamo se da ćemo tako zatvoriti roster i da će to biti moćna ekipa kadra da se nadmeće kao i prošle sezone sa najboljim klubovima u BiH - naveli su Nevesinjci koji ne sumnjaju da će biti dio elite i od septembra.

Odustajanja

U RK Hercegovina se nadaju da će ipak igrati prvenstvo BiH. Tome u prilog ide i činjenica da nijedna od tri prvoplasirane ekipe iz prvenstva Republike Srpske (Mladost Banjaluka, Kozara Kozarska Dubica, Derventa) nije prihvatio pozivnicu za nastup u višem rangu jer nemaju dovoljan budžet potreban za to takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana