Rukometaši Borca treniraju, a ne znaju da li će uopšte da igraju

D.D.
Rukometaši Borca treniraju, a ne znaju da li će uopšte da igraju

BANjALUKA - Rukometaši Borca se spremaju za novu sezonu iako praktično i ne znaju da li će se u njoj uopšte takmičiti u ligi BiH, kao i evropskim takmičenjima.

Odlukom Upravnog odbora zbog nedostatka finansijkih sredstava seniorska ekipa ne igra prijateljske mečeve, tako da je odustala od turnira u Visokom, te otkazala nekoliko prijateljskih mečeva.

Rukometašima se duguju tri plate, a i dalje je neizvjesno da li će ekipa uopšte na parketu. Prvi naredni turnir je trebao da bude nastup na Svesrpskom kupu,  12. i 13. septembra u dvorani ”Borik”.

Kapiten Nebojša Grahovac ističe da nikad nije bio u sličnoj situaciji.

– U ime igrača, mogu da kažem da se osjećam jako loše s obzirom na ovu situaciju, koja traje već duže vremena. Igrači nekako nalaze motiv da rade i treniraju dobro bez obzira na neisplaćene dugove i plate. Ima tu i pojačanja kojima vjerovatno nije lako da gledaju sve što se dešava. Međutim, profesionalizam svih nas je na visokom nivou i nastavićemo dalje. Otkazane su nam prijateljske utakmice, treniramo “na suvo”, dobro smo radili, ali bez mečeva ne možemo da krunišemo našu igru. Radili smo dobro i nadam se da će situacija uskoro da se riješi da se isplate zaostali dugovi i da mirne glave možemo da uđemo u sezonu – rekao je  Nebojša Grahovac, kapiten i najstariji igrač ekipe.

Sportski direktor Damir Hasanović je za Glas Srpske prenio stav strućčnog štaba.

– Ovako nešto nisam još doživio. Planirali smo da nakon povratka sa Vlašića krenemo sa utakmicama, od turnira u Visokom gdje bismo imali protivnike nešto nižeg nivoa, preko turneje u Hrvatskoj i Sloveniji, do Sverspskog kupa u Banjaluci koji bi bio vrhunac. Nažalost, to je sve otkazano. Ova situacija igračima ne donosi ništa, utakmice koje smo planirali od juna su otkazane i to nam ništa ne donosi. Situacija nije jednostavna, kako igrače motivisati… Kao da ideš u školu, učiš teoriju, a nemaš nikakvu praksu, ne znaš na čemu ćeš vježbati tu naučenu teoriju. Nadam se da će se pronaći rješenje jer ekipa to zaslužuje, Borac to zaslužuje. Ljudi sa kojima je trebalo da igramo, Nekse, Celje, bivši tevropski šampio… pitaju, čude se, interesuje ih zašto se i kako se ovo dešava jednom ovakvom klubu. Borac je igrao i ratnim vremenima i nadam se da će se naći neko rješenje da ekipa igra, a ne samo da trenira jer to nikome ništa ne donosi – poručio je Hasanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana