Rukometaši Borca sigurni u prvom duelu u EHF Evropskom kupu: Jači od rivala i problema

Dejan Kondić
Rukometaši Borca sigurni u prvom duelu u EHF Evropskom kupu: Jači od rivala i problema

BANjALUKA - Rukometaši Borca savladali su slovenački Jerusalem Ormož u prvom susretu drugog kola EHF Evropskog kupa u “Boriku” sa 26:20.

“Crveno-plavi” su gotovo sve vrijeme utakmice bili u vođstvu. Krajnji rezultat od plus šest je i najveća prednost koju su Banjalučani ostvarili. Izabranici Irfana Smajlagića fenomenalno su odigrali u drugom poluvremenu, a ako se zna da se nekadašnji šampion Evrope nalazi u dosta teškoj finansijskoj situaciji, onda ova pobjeda dobija dodatno na težini. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Nedim Hadžić sa deset golova. Crnogorski internacionalac Filip Krivokapić dodao je sedam.

- Ovo je prvo poluvrijeme što se tiče našeg dvomeča sa ekipom iz Ormoža. Mora se priznati da su oni prilično dobar protivnik i to su dokazali u ovom duelu. Svi smo dali svoj maksimum, borili smo se lavovski. Ovih šest razlike jesu veliki, ali i u revanšu moramo biti na nivou i maksimalno fokusirani. Ako ponovimo ovakvu borbu i igru, mislim da plasman u naredno kolo neće doći u pitanje. Moram istaći i atmosferu, koja je bila sjajna. Prijatno sam iznenađen. Zaslužujemo pun “Borik”, jer stvarno naporno radimo. Tu je bila i moja porodica, njihova podrška mi puno znači - istakao je Krivokapić. 

Kod gostiju, koji su imali podršku od oko 250 svojih pristalica, istakao se Tadej Sok sa sedam pogodaka, a Jan Mlac Černe i David Bogadi dodali su po četiri. 

- Borac je iskoristio sve naše tehničke greške i na kraju je zaslužio ovu pobjedu i na tome im čestitam. Mi smo u jednom trenutku drugog poluvremena došli na gol zaostatka, a onda smo potpuno stali i bili smo kažnjeni za sve propuste. Ovaj prvi okršaj sa Banjalučanima moramo što prije zaboraviti. Vjerujemo u sebe, nema predaje i nadam se da ćemo u revanšu ispraviti sve greške i da ćemo uspjeti da prođemo u treće kolo EHF Evropa kupa - istakao je Bogadi.

Revanš u subotu

U Borcu su svi već okrenuti pripremi za drugu utakmicu protiv slovenačkog predstavnika i vjeruju da će zaliha koju imaju biti dovoljna za plasman u treće kolo EHF Evropskog kupa. Revanš susret biće igran u subotu, 26. oktobra, u Ormožu sa početkom u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana