Rukometaši Borca počeli pripreme bez novih lica: Teško naći igrača da bude pojačanje

 Dušan Repija
Rukometaši Borca počeli pripreme bez novih lica: Teško naći igrača da bude pojačanje

BANjALUKA - Rukometaši Borca počeli su juče pripreme za nastavak sezone u kojem žele da koliko je god moguće više poprave blijed utisak koji su ostavili do sada.

Aktuelni šampioni dodatno podmlađeni krenuli su u sezonu u kojoj su serijom povreda platili jurnjavu za titulom, tako da trener Mirko Mikić nije zadovoljan ni igrom ni rezultatima. U nastavku očekuje bolja izdanja i dodatnu afirmaciju mladih igrača koji su zbog svega navedenog morali da sazrijevaju ubrzanim tempom. Olakšavajuća okolnost je što će od prvog dana priprema u stroju biti Božo Tepić i Igor Miljenović, a uskoro će punim tempom početi da radi i Nemanja Milovac. Amar Gračić je otišao na kontrolu kod doktora koji mu je operisao koljeno, dok se Marko Lukić lagano vraća u trenažni proces, a na teren bi trebalo da se vrati u martu ili aprilu. Na prvom okupljanju nije bilo novih lica, ali je za očekivati da stignu pojačanja.

- Vodimo pregovore sa dva igrača, ali ne smijem još ništa da prejudiciram. Nismo zadovoljni kako se situacija odvija jer je malo ili nimalo igrača na tržištu koji bi zadovoljili naše apetite. Januar je uvijek takav, a mi nismo u poziciji da čekamo afirmaciju ili sazrijevanje mlađeg igrača, već nam treba neko ko će odmah podići nivo naše igre - rekao je Mikić.

Posljednjih nekoliko kola jeseni odigrao je Luka Knežević koji bi trebalo da bude udarna snaga “crveno-plavih”.

- Povreda ramena je prošlost, ne osjećam nikakve posljedice i spreman sam da pružim maksimum. Trener me je postepeno uvodio u igru, ali više nema razloga da me štedi. Vjerujem da ćemo podići nivo igre i imati mnogo bolji učinak jer deseto mjesto je ispod nivoa Borca. Uz bolji zdravstveni bilten, povoljniji raspored i viši nivo igre optimista sam da dohvatimo i neku od pozicija u vrhu tabele jer su razlike prilično male - rekao je Knežević.

On će zajedno sa Lukom Perićem, Nikšom Petrovićem, Vladom Draganićem i Berinom Brkićem biti na okupljanju reprezentacije BiH od 16. do 20. januara.

Kompletne pripreme Banjalučani će odraditi kod kuće, a prvi kontrolni meč imaće 20. januara kada će odmjeriti snage sa Slobodom. Sedam dana kasnije učestvovaće na turniru u Labinu gdje će osim domaćina biti Zagreb i Celje, a u međuvremenu će odmjeriti snage sa gradskim rivalom Mladosti. Drugi dio sezone počinje 4. februara kada u “Borik” dolazi Leotar.

Mirni protesti

Paralelno sa borbama na terenu, Borac vodi i bitku za prostorije u samom centru Banjaluke. S tim u vezi, rukovodstvo kluba će u narednih desetak dana organizovati mirne proteste kako bi skrenuli pažnju na, kako kažu, pokušaj otimanja njihove imovine. Potvrdio je ovo direktor kluba Vladimir Branković koji je naglasio da je minulih dana na adresu velikana iz “Gospodske”, te putem društvenih mreža i privatnih poruka stiglo na stotine poruka podrške. Naglasio je i da su uz Borac stali i ostali sportski kolektivi iz Banjaluke i van nje, te armija navijača “crveno-plavih”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana