Rukometaši Borca partijom sezone savladali Ribnicu: Svaki meč treba da bude na ovom nivou

Dejan Kondić
Rukometaši Borca partijom sezone savladali Ribnicu: Svaki meč treba da bude na ovom nivou

BANjALUKA - Rukometaši Borca dostojanstveno su se oprostili od Evrope za ovu sezonu. Izabranici Mirka Mikića nakon ubjedljivog poraza u Sloveniji od 19:40 u “Boriku” su, u revanš meču drugog kola EHF Evropskog kupa savladali Ribnicu sa 30:28.

“Crveno-plave” je do trijumfa nosio tandem bekova Ognjen Kalamanda - Miloš Nježić sa po osam golova, dok je Luka Perić dodao šest. Trener Borca Mirko Mikić zadovoljno je poslije meča konstatovao da njegova ekipa mora uvijek ovako da igra, bez izuzetka. Istakao je da je njegov tim protiv ekipe Boruta Mačeka prikazao partiju sezone.

- Momci su se iskupili za poraz u prvom duelu, nema šta. Ovako treba da se igra, bez obzira na rezultat. Nama on već drugu godinu nije prioritet. Prioritet je da se igra dobro, hrabro, sa samopouzdanjem, to je ono što treba da bude u svakoj utakmici. Definitivno smo odigrali partiju sezone, igrali smo borbeno, rasterećeno, u principu nema razloga da se tako ne igra u svakoj utakmici. Čestitam igračima, stvarno su odigrali jednu lijepu utakmicu za oko. Spremamo se za dalje, imamo ritam srijeda - subota, spremamo se sad za Goražde pa ćemo dalje po ustaljenom planu - rekao je Mikić.

Raspoložen na golu Borca bio je i odlični Slađan Subotić sa 12 odbrana. On nije želio da sebe ističe u prvi plan, ali je pohvalio mlađeg kolegu Davida Momića koji je u prelomnim trenucima odbranio sedmerac.

- Zadovoljan sam što smo pobijedili. Jako bitan trijumf nakon “onoga” u Sloveniji. Što se moje partije tiče najveću zahvalnost dugujem saigračima koji su odigrali izvanrednu odbranu protiv odlične ekipe. Pohvalio bih i mladog Momića, puno će mu značiti činjenica što je osjetio draž evropskog meča i odbranio penal - konstatovao je Subotić.

Gostujući trener Borut Maček svjestan je da su igrači Borca imali veću želju da se dokažu nakon debakla u prvoj utakmici. Čestitao je nekadašnjem prvaku Evrope, ali i dodao da je njegov tim fokusiran na obaveze u nastavku slovenačkog šampionata. Istakao je i značaj navijača njegovog tima, kojih je oko stotinak bilo u “Boriku”.

- Borac je ušao u meč sa više žara, želje i nema se šta prigovoriti na njihov trijumf. Posebno bih zahvalio našim navijačima koji nas svuda prate po Sloveniji. Evo bili su i u Banjaluci. Mnogo nam znači njihova podrška. Što se tiče nastavka takmičenja. Idemo od utakmice do utakmice. Već sutra igramo Kup Slovenije protiv Trebinja. Ne opterećujemo se. Vidjećemo koga ćemo dobiti na žrijebu i u skladu s tim ćemo se i pripremati za nastavak takmičenja u Evropi - istakao je Maček.

Povratak Kneževića

Borčev bek Luka Knežević poslije skoro pola godine bio je u sastavu Borca protiv Ribnice. Mladi univerzalac je imao problem sa povredom ramena, čak se u najcrnjim prognozama predviđalo da će propustiti cijelu sezonu, ali će po svemu sudeći vrlo brzo moći da se stavi na raspolaganje treneru Mikiću, što bi za ovu ekipu “crveno-plavih” predstavljalo najveće pojačanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana