Rukometaši Borca drugi put savladali Slogu: Presudili odbrana i bolja realizacija

Dušan Repija
Rukometaši Borca drugi put savladali Slogu: Presudili odbrana i bolja realizacija

DOBOJ - Iako je početak revanš meča polufinala Kupa BiH između Sloge i Borca nagovještavao još jedan neizvjestan meč, banjalučki rukometaši su ga prelomili početkom drugog poluvremena i sa 26:23 prošli na završni turnir.

Tijesan trijumf u “Boriku” (28:27) pa prvenstveni remi (25:25), kao i prvo poluvrijeme meča koji je odigran u Velikoj Brijesnici nagovještavali su novi triler, ali su serijom 8:2 na startu drugih 30 minuta “crveno-plavi” praktično završili posao. Proradila je odbrana kao u većem dijelu minule polusezone, iz čega je uslijedila brza tranzicija i nekoliko lakih golova.

- Popravili smo dosta toga u odnosu na dva prethodna okršaja, posebno u odbrani. Tom serijom smo trasirali put ka trijumfu, odlijepili se i držali rezultat. Znači nam način na koji smo došli do ove pobjede poslije dva nešto lošija izdanja. Nastavljamo dalje bez nekog imperativa. Znamo svoj put i držimo ga se - rekao je srednji bek Borca Marko Lukić.

On se dotakao i pritiska koji su igrači osjetili poslije banjalučkih dvoboja. O tim stvarima govorio je i Mirko Mikić koji je stao iza momaka i podvukao da ova ekipa nije pravljena za osvajanje trofeja u prvoj sezoni, nego da je ova sezona tek početak procesa stvaranja ekipe na duže staze. 

- Pritisak je došao od javnosti, mi ga nemamo jer nam niko u klubu nije riječ rekao. Normalno je da i iskusnije ekipe u jednom dijelu sezone malo posustanu, a oscilacije su posebno svojstvene mladim ekipama kakva smo mi - rekao je Lukić.

Dodao je da je odbrana ključni oslonac ove ekipe, što je naglasio i Mikić uz dodatak.

- Meč je krenuo slično kao prethodna dva. I oni i mi su promašili nekoliko zicera, ali smo mi kako je vrijeme odmicalo postajali sve sigurniji. Ponovo sam pogledao utakmicu, u prvom poluvremenu je u odbrani moglo i malo bolje, ali dobro. Zadovoljan sam izdanjima golmana u posljednje vrijeme, očigledno im je trebalo malo vremena da “kliknu” sa Mariom Blaževićem - rekao je Mikić.

Banjalučani su slobodni u narednom kolu pa slijedi reprezentativna pauza, tako da će naredni meč odigrati 23. marta protiv Bosne.

Stojanović: Okrećemo se prvenstvu

Pivot Sloge Radomir Stojanović naglasio je da je ključan bio pad početkom drugog poluvremena.

- Njihovi golmani i odbrana su funkcionisali kako treba, naši nažalost nisu i bilo je vrlo teško vratiti se. Čestitke Borcu, a  mi se okrećemo prvenstvu. Ova tri meča su pokazala da vrijedimo više nego što tabela pokazuje, pa se nadam da ćemo u narednom periodu bilježiti bolje rezultate i početi da se penjemo na tabeli - rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana