Rukometaši Borca dočekuju Gračanicu: Sami sebi najveći protivnici

Dejan Kondić
Rukometaši Borca dočekuju Gračanicu: Sami sebi najveći protivnici

BANjALUKA – Nakon dva startna poraza, te trijumfa u derbiju 3. kola Premijer lige protiv Leotara, rukometaši Borca u četvrtoj rundi domaćeg šampionata pred sobom imaju još jedan težak meč, protiv Gračanice u Sportskoj dvorani "Centar", u subotu od 20 časova.

Trener Irfan Smajlagić cijeni, uz Izviđač, trenutnog lidera na tabeli, koji je zabilježio sva tri trijumfa, ali isto tako i dodaje da sve zavisi od njegove ekipe, koja je u ovom trenutku, kako kaže, sama sebi najveći protivnik. 

- Još se tražimo, uigravamo. Sve to zahtijeva vrijeme i kvalitetan rad. Još smo u fazi stvaranja, možemo odigrati dobro i loše. Jedino kako možemo pomoći klubu je da damo sve od sebe na terenu. Znamo da je klub u teškoj situaciji, ali moramo se ponašati kao da je sve idealno. Oni su prvi na tabeli, imaju kvalitet, ali ponavljam, mi smo najveći protivnici sami sebi, ako nismo pravi, kakvi trebamo biti, onda ćemo imati problema i sa Goraždem i sa Slogom, ako smo OK, onda ćemo pobjediti i Leotar i ostale. Ne potcjenjujemo protivnika, ali svako ko dođe u Banjaluku ne može očekivati pobjedu, odnosno može, ali će se morati namučiti, isto tako i mi – rekao je Smajlagić. 

Borčev univezalac Arsenije Bubić očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u svoj tim, da može do slavlja. 

- Igrali smo prijateljsku utakmicu prije početka sezone protiv njih, ali u subotu nas očekuje nešto sasvim drugo. Korektno smo radili i spremni smo za Gračanicu. Ako damo 100 odsto, kao protiv Leotara, pobjedićemo. Što se mene tiče, tu sam u službi ekipe, igraću šta god treba, lijevog, srednjeg beka, lijevo krilo... – poručio je Bubić.

Srednji bek Borca, mladi Nikša Petrović protiv Leotara je unio dodatnu svježinu i energiju. Očekuje da i protiv Gračanice da doprinos, koliku god minutažu imao na terenu.

- Igramo protiv dobre, uigrane ekipe. U dobroj su formi, ali dolaze nama ovdje u Banjaluku, gdje mi idemo na pobjedu. Lično se trudim da svaki minut na terenu iskoristim i dam doprinos trijumfu ekipe – istakao je Petrović. 

Višegrad u Zavidovićima 

Svi mečevi četvrtog kola na programu su u subotu. Prvi će na teren, od 15 časova u Zavidovićima, Krivaja i Višegrad. Parovi: Leotar – Sloboda (17), Goražde – Maglaj (18), Sloga – Čelik (19), Izviđač – Konjuh (19), Bosna – Vogošća (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana