Rukometaši BiH ponovo poraženi od Grčke za oproštaj od plasmana na SP

GS
Foto: Kliks

TUZLA - Reprezentacija BiH oprostila se od plasmana na Svjetsko prvenstvo nakon što su u dvomeču predbaraža ispali od selekcije Grčke.

Prije tri dana Grci su slavili sedam razlike (24:17), a i večeras su u dvorani Mejdan u Tuzli bili bolji rezultatom 28:26, prenosi Kliks.

Od početka utakmice obje ekipe su pravile dosta grešaka, a igralo se gol za golom pa ni jedna selekcija nije mogla ostvariti neku veću prednost.

Ipak, igra tima BIH se raspala u posljednjim minutama prvog poluvremena.

Najbolji pojedinac u domaćem timu u prvom poluvremenu bio je Dino Hamidović sa četiri gola, koliko je postigao i najefikasniji igrač Grčke Teodoros Boskos. Ponovo su sjajno branili i golmani kao i u prvoj utakmici. Benjamin Burić je u prvom poluvremenu imao šest odbrana, a sjajni Petros Boukovinas čak osam.

Grčka je na kraju slavila s dva gola prednosti.

Najbolji igrač susreta bio je Boskos s 10 pogodaka, dok je Dimitrios Ciras dodao sedam. Golman Boukovinas je imao 13 odbrana. Alen Ovčina i Damir Kadrić bili su najefikasniji u timu BiH s pet golova. Burić je na kraju imao sedam odbrana.

Selekcija Grčke se tako plasirala u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a tamo će odmjeriti snage sa Crnom Gorom, dok će selekcija BiH čekati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana