Rukometaš Srđan Mijatović jedva čeka novu sezonu: Tikveš želi iskorak

Darko Dragičević
Foto: Rakomet24.mk

BANjALUKA - Srđan Mijatović će i naredne sezone nositi dres makedonskog Tikveša. U novoj sezoni stameni bek sarađivaće sa banjalučkim trenerom Draganom Markovićem, koji je preuzeo ekipu.

Prošle sezone Tikveš je zauzeo peto mjesto u prvenstvu Sjeverne Makedonije, a banjalučki rukometaš navodi da je liga veoma kvalitetna. 

- Liga Makedonije je izuzetno ozbiljna i mislim da je najujednačenija od svih u regionu. Imaju nekoliko zaista veoma kvalitetnih timova koji se bore za titulu. Pelister, Vardar, Alkaloid, tu smo mi i Ohrid. Ima tu još nezgodnih ekipa. Liga je dobro organizovana, odlično medijski praćena i Makedonci su rukometni fanatici i posebno je iskustvo igrati ovo takmičenje - poručio je Mijatović.

Tikveš se može pohvaliti sjajnom podrškom. Tokom sezone je Mijatović osjetio koliko stanovnicima ovog grada znače uspjesi njihovog kluba. 

- Kavadarci žive za rukomet. Imamo veliku podršku na domaćim mečevima. Prošle sezone smo završili peti i sad očekujemo da dobijemo pozivnicu za evropske kupove. Odigrali smo sjajno prošle sezone protiv predstavnika Austrije u prvom meču, a onda smo poraženi u revanšu. Mislim da smo imali tim koji je mogao da napravi još bolji rezultat, ali smo imali problema sa povredama. Takođe bila je i smjena trenera, tako da nam je trebalo vremena da se priviknemo na nove zahtjeve i to je uticalo na našu igru. Sad opet želimo da se umiješamo u borbu za vrh i očekujem još kvalitetniju sezonu - poručio je Mijatović.

Banjalučanin ističe da se raduje saradnji sa trenerom Draganom Markovićem. 

- Nisam dosad radio sa trenerom Markovićem, ali se poznajemo. Očekujem dobru saradnju, moje je da ostvarimo ono što se od mene traži i da pokušam svojim igrama da dam puni doprinos što boljim rezultatima svog tima - istakao je Mijatović, koji je u karijeri igrao za Borac, italijanski Sasari, finski Koks te španski Punetik.

Liga

Mijatović ističe da je za mnoge rukometaše Makedonija odskočna daska za odlazak u jače lige. 

- Liga se odlično prati i skrenula je pažnju na sebe, tako da brojni klubovi dolaze da gledaju duele i traže pojačanja. Tako je naš Dean Šešić otišao iz Makedonije u Poljsku. Ima dosta rukometaša koji su nastupali u BiH - dodao je Srđan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana