Dubičanin u idealnom timu Svjetskog prvenstva u rukometu

G.S.
Dubičanin u idealnom timu Svjetskog prvenstva u rukometu

BEOGRAD - Rukometni reprezentativac Srbije, Dubičanin Miloš Kos proglašen je za najboljeg lijevog beka i našao se u idealnom timu šampionata svijeta!

Na osam utakmica Kos je postigao ukupno 50 golova i zauzeo treće mjesto na ukupnoj listi strijelaca, a IHF ga je uvrstio u idealnu sedmorku prvenstva.

- Čast mi je što sam izabran u najbolji tim turnira, ali ne znači mi previše nagrada, rado bih je mijenjao za pobjedu nad Islandom i bronzanu medalju. Svakako, da se nismo međusobno bodrili i cijelo prvenstvo odigrali timski, sigurno ni ja ne bih dobio ovo priznanje pa ga zato posvećujem svojim saigračima! Biti četvrti u svijetu je velika stvar. Nismo se popeli na postolje, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Turnir smo igrali maksimalno i tako došli do polufinala, ali spletom nesrećnih okolnosti, kao što su povrede i izostanci, na kraju nismo stigli do medalje - poručio je Kos.

Lijepe vijesti donose vam Addiko banka Banja Luka i Glas Srpske

Za generaciju igrača rođenih 2003. godine ovo je bilo posljednje takmičenje u mlađim selekcijama, a svojim partijama pokazali su da su na pragu seniorske reprezentacije, dok su neki već imali šansu i da debituju.

- Disali smo kao jedan sve godine, osvojili i prošlogodišnju bronzu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će što više momaka uspjeti u rukometu i da ćemo zajedno u budućnosti predstavljati svoju zemlju u seniorskom timu. Vjerujem da smo pokazali da za budućnost reprezentacije Srbije ne mora da se brine - poručio je bek.

Kos se, kako sam naglašava, rodio podno Kozare i iz male Kozarske Dubice vrijednim radom, talentom dosegao je mjesto na svjetskoj mapi.

- Rukomet te uči svemu na terenu i van njega. Naučiš kako da držiš glavu uzdignutom, i u porazu i u pobjedi. Rukometna prijateljstva traju čitav život. Volio bih da mlađe selekcije nastave našim stopama i da što više djece zavoli naš sport - istakao je Kos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana