Rukometaš Borca Marko Lukić oporavlja se od druge teške povrede: Odustajanje nikada nije bilo opcija

Dušan Repija
Rukometaš Borca Marko Lukić oporavlja se od druge teške povrede: Odustajanje nikada nije bilo opcija

BANjALUKA - Ponajbolji član u šampionskoj sezoni Borca Marko Lukić vrijedno radi i broji dane kada će ponovo zakoračiti na parket poslije operacije ligamenata desnog koljena.

Mladom rukometašu ovo je druga teška povreda u svega dvije godine, pa je u jednu ruku upoznat sa svim onim što mora da prođe kako bi ponovo radio ono što najviše voli. Poslije uspješnog zahvata, koji je imao 16. maja, prošao je period obaveznog mirovanja i terapija pa već neko vrijeme sa kondicionim trenerom Nenadom Rađevićem čini sve kako bi koljeno vratio u prijašnje stanje i nastavio gdje je stao. A bio je na prilično visokom nivou - među najboljim igračima Premijer lige i reprezentativac BiH sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu. Zbog svega toga podvlači da odustajanje nikada nije bila opcija.

- Nije bilo lako, ali su povrede sastavni dio sporta. Imao sam nesreću da me zadese dvije najteže u ranoj fazi karijere, ali šta je tu je. Odlučio sam da ću dati sve od sebe kako bih se vratio i za sada ide sve po planu - naglasio je Lukić.

Tačan datum povratka na teren dimenzija 40h20 nezahvalno je prognozirati, ali to je i manje važno u ovom trenutku.

- Ne smije da bude žurbe. Moram da pripremim koljeno za velike napore. Već neko vrijeme radim u teretani, skokove, promjene pravca, jačam mišiće... Ovom prilikom bih da zahvalim svim saigračima i ljudima u klubu koji su bili uz mene u najtežim trenucima. Sve ide kako treba, ništa me ne boli pa vjerujem da ću kroz mjesec i po ili dva biti spreman - istakao je Lukić.

To bi značilo da će se vratiti sredinom drugog dijela sezone koja za Banjalučane ne teče po planu. Povrede su desetkovale tim Mirka Mikića, pa je aktuelni šampion bliže dnu nego vrhu tabele.

- Nije mi bilo lako da gledam utakmice mojih saigrača. Mnogo puta sam poželio da im pomognem, ali... Potrudiću se da se vratim i dam doprinos da popravimo plasman. Ne sumnjam da će sve biti u najboljem redu jer su se u međuvremenu ovi najmlađi nakupili iskustva, a imaćemo i širi roster jer će se uskoro vratiti nekoliko povrijeđenih igrača - rekao je Lukić.

Za šest dana počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu, a Lukić je imao priliku da igra protiv nekih od najboljih reprezentacija.

- Prošli put su malo iznenadili Šveđani, a mislim da su sada u najužem krugu favorita. Tu su uvijek i Španija i Danska, a mislim da bi i Srbija mogla da napravi iskorak - zaključio je Lukić.

Siromašno tržište

Trener Borca Mirko Mikić ne krije da je ovoj ekipi potrebno nekoliko novih igrača, ali da za sada nema nijedan po ukusu stručnog štaba, a u okvirima koje klub može da ispoštuje.

- Ponuda je prilično slaba kao i svaki put u januaru. Ne možemo da nađemo igrača koji pravi razliku, jer nam se uglavnom nude mladi koje moramo da oblikujemo i čekamo ili oni koji su na zalasku karijere - rekao je Mikić.

Ekipu je napustio Dragan Jelušić koji je sporazumno raskinuo ugovor. 

Banjalučani sa radom počinju 10. januara, a do 4. februara za kada je zakazan nastavak sezone odigraće mečeve sa Slobodom, učestvovati na turniru u Labinu i odmjeriti snage sa gradskim rivalom Mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana