Ruki niže titule

Milan Zubović
Ruki niže titule

Banjaluka - Košarkašku scenu Banjaluke i Republike Srpske u mlađim kategorijama ove sezone obilježili su uspjesi KK Ruki koji je postao šampion RS u nekoliko kategorija.

Mladi Banjalučani postali su šampioni u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji dok su titule najboljih u Srpskoj ponijele pionirke i kadetkinje. Prema riječima jednog od trenera Rukija Ognjena Mihajlovića, oni ove sezone nisu imali većih problema da dođu do šampionskih titula.

- Kada se pogledaju svi osvojeni pehari vidi se da smo bili dosta dominantni. Ipak, najdraža titula je u juniorskoj konkurenciji koju smo osvojili u Zvorniku. Ona dobija na značaju pošto smo u sastavu imali samo dvojicu košarkaša koji su "izlazno godište" to jest poslije ove sezone ne mogu više da igraju u ovoj kategoriji - izjavio je Mihajlović.

Ruki postoji već devet godina i od ove sezone ima seniorski sastav koji se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad B.

- Do sada smo svoju pažnju posvetili mlađim kategorijama, ali sada imamo i seniorski tim. Njemu će se ubrzo priključiti i pojedini juniori i u iduće dve ili tri sezone očekujemo da zablistaju igrači koji sada imaju po 16 ili 17 godina, a među njima su Duško Raca, Stefan Cumbo, Milenko Predić, Đorđe Kelečević, Nemanja Tešić - istakao je Mihajlović.

Kada je u pitanju saradnja sa ostalim ekipama za Ruki tu nema problema.

- Za sada imamo sjajnu saradnju sa svim klubovima u našem okruženju, dok posebno dobru saradnju imamo sa Cerakom iz Beograda kao i slovenačkim Mariborom - kazao je Mihajlović.

Planovi

Treneri i rukovodstvo KK "Ruki" žele da njihov klub u budućnosti bude jedan od glavnih rasadnik talenata na ovim prostorima.

- U ovom trenutku imao približno 300 članova u svim kategorijama dok nam je trenerski kadar pojačao Dragan Mičić koji je postavljen za koordinatora svih selekcija. Naš cilj je da "Ruki" u skorije vrijeme dobije novu dimenziju, da igrači ne idu iz Banjaluke nego da ovdje grade svoje karijere kao i to da drugi dolaze ovamo i pojačavaju konkurenciju - zaključio je Mihajlović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana