Rudar Prijedor i Radnik igraju u finalu turnira “Medulin kup 2022”

Darko Pašagić
Rudar Prijedor i Radnik igraju u finalu turnira “Medulin kup 2022”

BANjALUKA - Fudbaleri Rudar Prijedora u posljednjoj utakmici grupne faze na tradicionalnom turniru “Medulin kup 2022” savladali su tuzlansku Slobodu sa 1:0 golom Demira Jakupovića u 39. minutu i plasirali se u finale, gdje će im rival biti Radnik.

Bijeljinci su do finala došli zahvaljujući boljoj gol razlici od Jaruna, a meč za pobjednički pehar odigraće se u subotu od 15 časova. Ujedno biće ovo repriza finala od prije dvije godine kada su Semberci u finalu bili bolji i slavili sa 1:0.

Trener Prijedorčana Marko Tešić je i prije utakmice sa Tuzlacima isticao da rezultat nije u prvom planu, ali je zadovoljan pobjedom, igrom kao i činjenicom da će njegova ekipa imati priliku da se bori za pobjednički pehar.

- Protiv Slobode smo pružili daleko bolju partiju nego u duelu protiv Karlovca 1919, koji smo dobili identičnim rezultatom, pogotovo u prvom dijelu susreta kada smo dominirali, ali i stigli do pobjedonosnog pogotka. Na terenu je prvih 60 minuta bila jedna postava, u posljednjih pola časa je igrao drugi tim. Utakmica je bila sa dosta ritma, ali vidjelo se kod obje ekipe da su noge još teške poslije napornih priprema. Za finalni susret ćemo primijeniti istu taktiku, odnosno oni fudbaleri, koji su protiv Tuzlaka imali manju minutažu sada će ostati duže na terenu i obrnuto - rekao je Tešić.

Rudar Prijedor i Radnik će se u nastavku sezone boriti za opstanak u Premijer ligi, a ove dvije ekipe sastaće se već u 22. kolu u Bijeljini.

- Dobro se poznajemo sa premijerligaških terena, tako da u subotu neće biti nikakvih tajni - dodao je Tešić.

Za razliku od “rudara”, koji u finale idu sa dvije pobjede, Radniku je za završni meč bio dovoljan remi sa Jarunom (0:0) i pobjeda nad Prvom Iskrom Barič od 4:2.

- Nisam se nadao finalu, jer sam očekivao da Jarun slavi ubjedljivu pobjedu, ali, eto bilo je 3:2. Susret sa Prijedorčanima biće prilika da se ekipa još bolje uigra, a najvažnije je da nas mimoiđu povrede. Iako rezultat nije u prvom planu bilo bi lijepo ponovo doći do pobjedničkog pehara, koji smo osvojili prije dvije godine. Ne smeta nam što je rival Rudar Prijedor, jer će ovo biti prilika da vidimo gdje smo u odnosu na direktnog rivala za opstanak - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić.

Turci traže Amou

Dobre igre fudbalera Rudar Prijedora Žozefa Amoe u Premijer ligi BiH nisu ostale nezapažene i na meti je brojnih klubova, a posljednji koji je pokazao interesovanje za 20-godišnjaka iz Gane je turski prvoligaš Samsunspor. Ova ekipa se nalazi na sedmom mjestu sa željom da se bori za plasman u Superligu Turske, a jedan od igrača za kojeg smatraju da bi im mogao pomoći, ali istovremeno biti i zalog za budućnost je upravo Amoa. On nije otputovao sa “rudarima” na pripreme, jer Hrvatska trenutno ne izdaje vize za državljane sa afričkog kontinenta i trenira individualno u Prijedoru. Čelnici “zeleno-crnih” su i ranije jasno stavili do znanja da se ne žele odreći Amoe, pa ostaje da se vidi šta će od svega biti.

Domžale

Čekajući finalni susret sa Radnikom fudbaleri Rudar Prijedora su u petak kasno poslije podne odigrali susret protiv slovenačkih Domžala u Umagu u kojem su deklasirani sa 0:7. U ovom susretu trener Prijedorčana Marko Tešić dao je šansu mlađih igračima i onima sa manjom minutažom, a po rezultatu je jasno da nisu zadovoljili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana