Roman uzvraća udarac - Ne date mi Čelsi, kupiću drugi klub

GS
Foto: Agencije

Odmah mu je ponuđeno da preuzme novi klub, ali vjerovatno mu to sada nije prioritet.

Velika Britanija je uvela sankcije Romanu Abramoviču zbog rata u Ukrajini, pa je tako ruski oligarh primoran da proda Čelsi čiji je vlasnik skoro dvije decenije.

Diskvalifikovan je sa pozicije direktora, klub funkcioniše samo zbog specijalne dozvole, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Čelsija ističe u ponoć. Nakon toga će Abramovič, vjerovatno ekspresno, odlučiti kome će prodati "plavce", međutim to možda ne bude njegov posljednji istup u fudbalu...

Britanski i italijanski mediji prenose informaciju da je Abramoviču ponuđeno da preuzme CSKA iz Moskve, pa da od njih napravi giganta kao što je to bio u slučaju Čelsija.

"Armejci" su godinama tijesno sarađivali sa Abramovičem, bio im je glavni sponzor, savjetovao ih je, čak i doveo Jurija Žirkova iz njihovih redova, a prije pandemije spominjala se čak mogućnost da sin ruskog oligarha preuzme CSKA. To se na kraju izjalovilo, pa se sada pojavila opcija da "stari lav" Abramovič preuzme klub.

S obzirom da je trenutno više okupiran drugim stvarima, poput toga u koju državu smije da uđe, kao i mirovnim pregovorima Rusije i Ukrajine, teško da mu je kupovina novog kluba prioritet, ali ko zna šta nas čeka u budućnosti.Trenutno su u vlasništvu ruske državne firme VEB.RF prenosi Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana