RK Višegrad očekuje istorijski meč: „Imamo šta da pokažemo u eliti“

Darko Dragičević
RK Višegrad očekuje istorijski meč: „Imamo šta da pokažemo u eliti“

VIŠEGRAD - Pred rukometašima Višegrada je istorijski meč. Ekipa će danas od 19 časova odigrati premijerni meč u prvenstvu BiH. Na svom parketu dočekaće tuzlansku Slobodu, jednog od kandidata za trofej u elitnom rangu.

Trener Željko Jaćimović ističe da svi jedva čekaju start takmičenja, za koji su se borili u ranijim sezonama.

- Pred nama je istorijski meč! U proteklom periodu smo naporno radili i borili se da izborimo elitni rang i sada smo u tome uspjeli. Pred nama je meč kojim počinjemo novu etapu u istoriji kluba i igramo najviši rang sa najjačim timovima. Sigurno je da smo željni dokazivanja na najvećoj sceni i da ćemo uraditi sve da ostvarimo što bolji rezultat u ovoj sezoni. Za sve nas ovo će biti novo iskustvo i vjerujem da imamo šta da pokažemo u eliti - istakao je Jaćimović.

Posljednjih dana rukometaši su u centru pažnje u Višegradu pa se očekuje velika podrška u premijernom meču.

- Osjeća se rukometna euforija. Već danima se u Višegradu priča o tome i to će nam samo biti dodatni motiv da pružimo maksimum u narednom meču. Mi smo i u Prvoj ligi Republike Srpske imali veliku podršku, tako da vjerujemo da će kvalitetni mečevi probuditi interesovanje i ljubitelja sporta iz naše okoline da dođu i da nam pomognu da u narednim mečevima na domaćem parketu ostvarimo što bolje rezultate -  pozvao je trener navijače.

Prvi rival je izuzetno kvalitetan. Već su odigrali i jedan meč u evropskim takmičenjima, gdje su na gostovanju poraženi od Kastriotija. Upravo taj umor može da bude šansa za Višegrad.

- Sloboda je izuzetno kvalitetan rival, ekipa koja je napravljena da se bori za titulu i koja je već imala nastup na evropskoj sceni. Vodi je kvalitetan stručnjak Mirko Mikić, koji je već osvajao titulu šampiona u BiH i zna da spremi ekipu. I mi smo dobro radili i nastojaćemo da premijerni meč odigramo što bolje te se nadamo uspješnom startu - dodao je trener Višegrada.

Zadovoljan pripremama

Višegrad se pojačao za start u Premijer ligi.

- Zadovoljni smo pripremama. Obavili smo gotovo sve što smo željeli, tako da smo fizički i takmičarski spremni za start lige. Istina imamo dva rovita igrača i to nas malo remeti. Tokom priprema imali smo i dvije veoma jake provjere u kojima smo odigrali kvalitetne utakmice protiv premijerligaša, tako da vjerujem da imamo šta da pokažemo u elitnom rangu i da ćemo se dobro nositi s protivnicima - poručio Jaćimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana