RK Višegrad HED ništa ne prepušta slučaju: Titula zavisi od nas

D. D.
RK Višegrad HED ništa ne prepušta slučaju: Titula zavisi od nas

VIŠEGRAD - Rukometaši Višegrada HED žele da i u nastavku sezone sačuvaju lidersku poziciju. Ekipa nije pravila dugu pauzu u radu, već je nastavila sa pripremama 10. januara.

Ekipa je dodatno pojačana u odnosu na jesenji dio šampionata. U Višegrad su došli najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske Ognjen Markanović, kao i Marko Kos iz Kozare. Inače, on je brat reprezentativca Srbije Miloša Kosa.

Trener Željko Jaćimović ističe da Višegrad ima sudbinu u svojim rukama i da imaju dobru startnu poziciju za drugi dio šampionata.

- Nismo pravili dugu pauzu, već smo nastavili sa dobrim radom. Zadovoljan sam kako ekipa trenira i sprema se za nastavak šampionata Republike Srpske, gdje nam je cilj da zadržimo prvu poziciju do kraja. Ono što je za nas najbitnije je da zavisimo samo od sebe. Imamo bodovnu prednost i dobar raspored u nastavku. Naime, od 10 mečeva šest ćemo igrati u svojoj dvorani, uz to nam glavni rivali Mladost i Kozara Gradiška dolaze u Višegrad. Sve to nas hrabri, ali je trenutno glavni cilj da se što bolje spremimo za nastavak šampionata - istakao je Jaćimović.

Ekipa je dodatno pojačana, a ostavljena je mogućnost i da se gruzijski reprezentativac Luka Muklamzize vrati u Višegrad.

- On je bio na probi, ali nismo uspjeli da se dogovorimo. Međutim, i dalje smo u kontaktu i vidjećemo kakvi su njegovi planovi. Željeli smo da pojačamo konkurenciju, tako da je stigao najbolji strijelac lige Markanović, a tu je i mladi Kos. Trenutno radimo na fizičkoj pripremi ekipe, a u narednom periodu krenućemo i sa odigravanjem kontrolnih mečeva. Prvi rival nam je premijerligaš Goražde, a nakon toga ćemo tražiti i protivnike među timovima iz Crne Gore. Ekipe iz Srbije će imati već tad start šampionata - istakao je Jaćimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana