RK Leotar piše istoriju u evrokupovima: Debi ukrasiti pobjedom

Darko Dragičević
RK Leotar piše istoriju u evrokupovima: Debi ukrasiti pobjedom

TREBINjE - Rukometni klub Leotar sprema spektakl za prvi istorijski nastup u evropskim takmičenjima. Trebinjski klub dočekuje šampiona Letonije i učesnika Baltičke lige Tenaks Dobele (19 časova).

Šef stručnog štaba Dragiša Koraćević očekuje da u prvom meču njegova ekipa ima veliku podršku navijača.

- Očekujem  rukometni spektakl. Srećan sam i ponosan što sam u ovom momentu trener Leotara i što ću kao i čitava ekipa biti dio istorijskog događaja. Kroz ove godine kontinuiranog rada došli smo do evropske utakmice koja bi trebalo da bude nagrada za sve što smo radili proteklih godina. Treba da budemo veoma ponosni što smo dočekali da igramo evropsku utakmicu. Nadam se da će moji igrači kao i rivali biti na visokom nivou, da zajedno odigramo kvalitetnu utakmicu i da publika uživa - poručio je Koraćević.

U proteklom periodu stručni štab je nastojao da što bolje upozna rivala. Letonci su u takmičarskoj formi, a odigrali su devet mečeva. U domaćem prvenstvu imaju maksimalan učinak, dok su u Baltičkoj ligi na skoru 2-2.

- Dobele je posljednjih godina redovan učesnik evropskih takmičenja, dolazili su do trećeg kola i tu su u maloj prednosti zbog iskustva koje imaju. Ovo je za nas prva evropska utakmica, biće tu malo pritiska ali je na nama da se fokusiramo i da huk s tribina bude vjetar u leđa i da idemo u pravom smjeru. Dobro smo ih analizirali, spremili smo se i na nama je da odigramo ovo prvo poluvrijeme kako treba. Potrebna nam je dobra igra, da ostvarimo dobar rezultat i da se što bolje pripremimo za revanš koji je za sedam dana kod njih - dodao je Koraćević.

Srednji bek Vladimir Stanković ističe da igrači jedva čekaju meč.

- Sa nestrpljenjem očekujemo istorijsku utakmicu za naš klub i grad. Očekujem da će dvorana “Bregovi” biti puna i da u njoj bude atmosfera za pamćenje. Tenaks ima evropsko iskustvo. U svojim redovima imaju rukometaše koji su nastupali i za kvalitetne klubove poputa Vardara i Koks. Ipak, u ovom prvom meču mislim da sve zavisi od nas. Uz podršku publike koju pozivam da dođe i da bude osmi igrač vjerujem da ćemo ostvariti najljepši rukometni san i ovu premijeru ukrasiti pobjedom. Obećavam da ćemo ostaviti srce na parketu, a pozivam publiku da dođe i da uživa u meču i da nam podršku. Nećemo ih iznevjeriti - istakao je Stanković.

Sude Makedonci

Prvi evropski meč u Trebinju vodiće sudije iz Sjeverne Makedonije Nenad Nikolovski i Ismailj Metalari. Dužnost delegata obavljaće Crnogorac Emir Bešlija, a meč počinje u 19 časova. Cijena ulaznice je pet konvertibilnih maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana