RK Kozara odustala od Prve lige Republike Srpske

D.D.
RK Kozara odustala od Prve lige Republike Srpske

BANjALUKA - Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na elektronskoj sjednici usvojio je molbu Rukometnog kluba Kozara iz Kozarske Dubice da ne igraju u tekućoj sezoni m:tel Prve lige.

Klub iz Dubice se nedavno našao u specifičnoj situaciji u kojoj je ostao bez nekolicine prvotimaca i radi toga su bili prinuđeni na ovaj korak i da od rukovodstva „kuće rukometa“ zatraži da, ipak ne igraju ovu sezonu, s tim da će takmičenje nastaviti mlađe selekcije.

Ovom treba dodati da je Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu mišljenje o svemu ovom zatražilo i od komesara za takmičenje Aleksandra Vrhovca.

Komesar je, između ostalog, predložio članovima UO da se u interesu rukometnog sporta, a prilikom donošenja konačne odluke, treba da se uzme u obzir sav doprinos koji je klub iz Kozarske Dubice do sada dao u razvoju mladih igrača kao i samoj popularizaciji rukometnog sporta. Ovdje je još napomenuo da će u skladu sa Propozicijama takmičenja biti izbrisani svi rezultati RK Kozara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana