RK Borac sačuvao okosnicu tima: Za iskorak u Evropi potrebna podrška

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Rukometni klub Borac sačuvao je okosnicu tima za narednu sezonu i uprava banjalučkog kluba je sad u pregovorima sa novim igračima kako bi dodatno pojačala ekipu za novu sezonu.

Nedim Hodžić, David Momić, Amar Gračić, Nevio Knezović, Ognjen Kalamanda i Nikša Petrović su već imali važeće ugovore za narednu sezonu.

Njima su se sad pridružili i Nebojša Grahovac, Nikola Ivanović, Nikša Trivunović, Andrej Klimavec, Arsenije Bubić, Vladan Đurđević, Miloš Nježić i Nikola Malivojević. Ovi rukometaši su potpisali nove ugovore i dalje će nositi dres Borca.

Novi igrači u banjalučkom timu su za sada golman Ahmed Čabaravdić. zatim Jovan Todorović i Nikola Stevanović. Todorović se vraća u Borac iz dobojske Sloge i igra na poziciji lijevog krila, a bio je član i Iskre Bugojno.

Stevanović je desni bek koji dolazi iz Austrije. On je prošle sezone nastupao za Alplu, a prije toga je nosio dresove grčkog AEKA i austrijskog Fiversa.

Direktor kluba  Vladimir Branković ističe da uprava čini maksimalne napore da zadrži ekipu koja je prošle sezone bila vicešampion BiH te je osvojila kupove Republike Srpske i BiH.

- Rukometni klub Borac čini maksimalne napore da sačuva okosnicu ekipe za narednu sezonu. Za dodatni iskorak u evropskim takmičenjima koja smo izborili ove sezone potreban je kontinuitet u radu. Sa svoje strane uradili smo sve da pokušamo u dogovoru sa stručnim štabom da sačuvamo tim i mislim da smo u tome uspjeli. To će svakako olakšati pripreme za  novu sezonu. Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima i osvajanjem trofeja, jer samo tako možemo da privučemo mlade u naš sport i klub. Za to nam je potrebna podrška nadležnih. Moram napomenuti da od nadležnog Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske nismo dobili ni čestitku, a kamoli novac. Nismo dobili od njih ni marku. Uprava se trudi da obezbijedi sredstva potrebna za takmičenja, ali sami ne možemo da sve ispoštujemo. Zato ćemo naredne sedmice organizovati pres na kojem ćemo da istaknemo sve probleme ne  samo nas već i ostalih klubova - istakao je Branković.

Odlasci

Borac su u ovom prelaznom  roku napustili Vladislav Zalevski  koji je otišao u Odorhei, jer je dobio odličnu ponudu rumunske ekipe te Amir Muhović koji je potpisao za sarajevsku Bosnu. Upravo na tim pozicijama ekipa će da traži nove igrače, a tražiće i još jednog rukometaša na poziciji lijevog krila. Pored njih ekipu su još napustili Rade Rađenović, Vlado Draganić, Slađan Subotić , Milenko Rožić  i Jan Sivka. Klub je napustio i pomoćni trener Goran Trkulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana