RK Borac otkazao sve pripremne mečeve

Darko Dragičević
RK Borac otkazao sve pripremne mečeve

BANjALUKA- Rukometni klub Borac je otkazao sve najavljene prijateljske turnire seniorskog pogona, kao i turnir Svesrpskog kupa koji treba biti odigran u Banjoj Luci 12. i 13. septembra ove godine.

U narednim danima razmotriće nastupe u evropskim takmičenjima i Premijer ligi BiH.

U saopštenju kluba se navodi:

- Sigurno ostajemo posvećeni radu i takmičenju u ligama Republike Srpske, kao i svim omladinskim selekcijama, u znak otpora onima koji neosnovano lažu o našem klubu i nastoje ga, raznim pritiscima, oslabiti ili čak ugasiti, a sve to zbog spora u vezi sa prostorom na adresi Srpska ulica br. 4.Ponosno ističemo da smo obezbijedili dokaze i svjedoke koji se ne mogu "pobiti" i presuda mora ići u našu korist, ali baš od tog trenutka kreću problemi za naš klub, jer je gašenje Kluba jedini način da dođu do naše imovine. Mi kao bivši evropski šampion, višestruki prvak Republike Srpske i  BiH, višestruki prvak i osvajač Kupa Jugoslavije, Republike Srpske i Bi-, ponos našeg grada, Republike Srpske i regiona, Klub koji posluje sa svojom prvom registracijom od 1950. godine, ostavljeni smo sami da se borimo sa kriminalnom hobotnicom.

U protekle dvije godine, suočili smo se s ogromnim izazovima, prijetnjama, tužbama, gubivši ne samo snagu, vrijeme i energiju, već i preko 100.000 KM zbog pomenutog spora.

U najkraćem roku biće sazvana Skupština Kluba (od koje smo dobili bezrezervnu podršku prije 10ak dana), na kojoj ćemo razgovarati o ovom pitanju i zatražiti najbolja rešenja za naš klub - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana