Riješena dilema oko novog šefa stručnog štaba Borca: Lalatović dolazi da osvoji titulu

Darko Pašagić
Riješena dilema oko novog šefa stručnog štaba Borca: Lalatović dolazi da osvoji titulu

BANjALUKA - Srpski trener Nenad Lalatović u četvrtak, 9. juna, sješće na klupu Borca i započeti operaciju “povratak titule na Gradski stadion”.

Iako to u Platonovoj niko nije želio da zvanično potvrdi, harizmatični stručnjak već je sve dogovorio sa Banjalučanima i ostalo je da se još sa njima usaglasi oko nekih tehničkih detalja.  Da će preuzeti brigu o “crveno-plavima” moglo se naslutiti prije nekoliko dana iz njegovih riječi prilikom odlaska sa klupe superligaša Srbije Radničkog 1923 sa kojim je obezbijedio opstanak.

- Razgovarali smo nekoliko dana i želja Kragujevčana je bila da ostanem. Odlučio sam da odem i da radim izvan Srbije. Želja mi je da se na tom novom poslu pokušam boriti za titulu - rekao je Lalatović i indirektno potvrdio da je riječ o Borcu.

Već je poznato da će sa njim kao pomoćnici u paketu stići Dragan Šarac i Vidak Bratić. Da li će im se još neko pridružiti i ko će sve biti u stručnom štabu Banjalučana znaće se do Lalatovićevog dolaska u najveći grad Srpske.

Sigurno je da će Borac za Lalatovića biti veliki izazov u karijeri. Poslije kratkog izleta u Saudijsku Arabiju, gdje je vodio Al Batin biće mu ovo drugi put da radi izvan granica Srbije. Poslije toga je došao u Kragujevac, a prije toga je vodio i Crvenu zvezdu, Vojvodinu, čačanski Borac, Voždovac, Napredak, niški Radnički, Čukarički, novosadski Proleter, Srem iz Sremske Mitrovice, reprezentacije Srbije do 20 i do 21 godine. Jedini trofej osvojio je 2020. godine sa Vojvodinom, kada je stigao do pehara u Kupu Srbije, tako da bi osvajanje prvog mjesta u Premijer ligi BiH bio potencijalno veliki iskorak u njegovoj karijeri.

Sigurno je da njegove saradnike i njega ne čeka nimalo lak posao. Zrinjski je u upravo završenoj sezoni pokazao veliku dominaciju, a ispred Borca bio je Tuzla siti, čije ambicije iz godine u godinu rastu. Za visok plasman boriće se i osvajač Kupa BiH Velež, a ne smiju se zaboraviti ni Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg koji ove sezone nisu bili u prvom planu.

Rješenje na duže staze

Čelnici Borca su u posljednje vrijeme isticali da će dobro izvagati prije nego što izaberu novog trenera, jer ne žele da im se ponovi upravo završena sezona u kojoj su promijenili četiri šefa stručnog štaba. Čini se da je taj problem sa Lalatovićem riješen, jer bi on trebalo da bude rješenje na duže staze. Ostaje samo pitanje kako će se srpski stručnjak, koji je poznat po tome da zna često podići atmosferu na stadionu do usijanja, svađati se sa sudijama ili sa gledaocima, snaći na terenima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana