Brčanke žele da zaustave Gacko: Revanš za Kup

Darko Dragičević
Brčanke žele da zaustave Gacko: Revanš za Kup

BRČKO - Odbojkaški spektakl za kraj godine! Glavni kandidati za titulu šampiona BiH u ženskoj konkurenciji Bimal Jedinstvo i Gacko će međusobnim duelom spustiti zavjesu na 2023. godinu.

Pred veliki derbi Gačanke su u prednosti jer je Bimal Jedinstvo u prošlom kolu poraženo od Igmana sa 0:3, tako da u zaostali duel osmog kola ulaze sa tri boda zaostatka.

Brčanke žele da se iskupe za taj poraz koji je, po njima, bio samo loš dan i da se bodovno izjednače sa velikim rivalom.

- Nadam se da će taj poraz donijeti dodatnu reakciju mojih djevojaka i da će protiv Gacka željeti da se iskupe za taj poraz. Iskreno, nismo očekivali da ćemo izgubiti od Igmana. Nije bilo u pitanju potcjenjivanje, već je protivnik odigrao na startu u željenom ritmu, došao do samopouzdanja koje mu je nedostajalo i na kraju slavio. Nismo pružili očekivanu partiju - poručila je trener Radmila Marković.

Dodatni problem za stručni štab Brčanki je zdravstveni bilten jer je pet odbojkašica tokom sedmice propustilo treninge. Ipak, svi žele da zbiju redove i pokušaju da dođu do veoma važnih bodova.

- To nam je sigurno otežavajuća okolnost jer nismo imali kompletnu ekipu na treninzima. Ipak, nadamo se da će se igračice oporaviti. U narednom duelu imamo imperativ pobjede. Za nas je najvažnije da sami i dalje odlučujemo o svojoj sudbini. Naše ekipe se odlično poznaju, igrali smo već mečeve, tako da ne vjerujem da može da bude iznenađenja - dodala je Markovićeva.

Uloga favorita svakako pripada ekipi Gacka koja je u ovoj sezoni i dalje bez poraza, a uz to su uspjele da prođu kolo u Cev kupu, kao i da steknu dodatno iskustvo kroz takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Sigurno je da je u ovom momentu Gacko iskusnija ekipa od nas. Igrali su kvalitetno evropska takmičenja, bez poraza su. Ali ne predajemo se. Smatram da imamo i mi svoje adute koje treba da pokažemo u derbiju i pokušamo da dođemo do pobjede i tri boda koji bi nam puno značili za mirniji odlazak na pauzu. Nadam se da će moje igračice izvući posljednji atom snage u ovom meču kako bi došle do pobjede - dodala je na kraju Markovićeva, trener Bimal Jedinstva.

Ovaj derbi meč igra se u subotu u Brčkom u 17 časova. Gacko je nakon 11 kola na maksimalnom učinku od 33 boda, dok je Bimal Jedinstvo prvi pratilac sa tri boda manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana