Miljanović zadovoljan remijem Borca s Akronom

Siniša Kotaraš
Miljanović zadovoljan remijem Borca s Akronom

ANTALIJA - Imali smo protiv sebe dobrog rivala i na kraju nisam nezadovoljan s konačnih 2:2 protiv Akrona, rekao je šef stručnog štaba Borca, Nemanja Miljanović nakon što je njegov tim remizirao u prvoj provjeri na pripremama u Antaliji.

Ruski drugoligaš dva puta je bio u vođstvu, ali su Banjalučani u oba navrata uspijevali da nadoknade zaostatak i kada se sve sabere bili mnogo bliži pobjedi. Ipak, prva provjera odigrana po jakom vjetru i kiši pružila je priliku stručnom štabu “crveno-plavih” da steknu realnu sliku o trenutnim mogućnostima kandidata za prvi tim.

- Zaista teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika i to u uslovima koji baš i nisu dozvoljavali mnogo tečne i tehnički dobre igre. Pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme tokom kojeg je duvao zaista jak vjetar koji je pravio probleme i nama i rivalu - naglasio je Miljanović.

Generalno posmatrajući Borac je bio mnogo bolji rival s mnogo više izglednih prilika posebno u drugom poluvremenu, ali su i Rusi imali svojih momenata.

Akron je dva puta vodio, golovima Karima Giraeva u 12. i 34. minutu, dok su strijelci za Banjalučane bili Luka Cucin u 23. i Milan Vušurović u 82. minutu. 

Govoreći o kompletnom utisku, strateg premijerligaša s Gradskog stadiona je istakao da je zadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali.

- Apsolutno sam zadovoljan njihovim zalaganjem, željom i htijenjem. Svi igrači su odigrali dobro i u ovom trenutku su dali sve od sebe. Naravno, ima tu nekoliko fudbalera koji su još u početnoj fazi priprema, neki su preležali koronu, ali očekujem da će se svi oni vremenom ustabiliti i da će veoma brzo dostići očekivani nivo. Najvažnije za prvi dio priprema jeste to da nema onih povreda uobičajenih za sam početak, a nadam se da ih neće biti ni kasnije, tako da ćemo moći da odradimo sve ono što smo planirali - dodao je Miljanović.

Naredna provjera Banjalučana dogovorena je za subotu kada će Borac odmjeriti snage s još jednim ruskim timom. U pitanju je član ruske Premijer lige Arsenal iz Tule.

Dva tima na terenu

Stručni štab Banjalučana odlučio je da u meču s Akronom u svakom poluvremenu na teren pošalje različitu ekipu. Tako su u prvom poluvremenu na terenu bili Ćetković, Subić, Vojnović, Drča, Cucin, Brkić, Erić, Čavić, Jović, Cvijanović i Moraitis, da bi u drugih 45 minuta šansu dobili Pavlović, Bošnjak, Milojević, Begić, Meleg, Kujundžić, Ćorić, Jotić, Ajaz, Vušurović i Lukić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana