Remi Borca i Veleža u Novom Gradu

Srna
Foto: SrpskaInfo

Fudbaleri Borca i Veleža odigrali su neriješeno 0:0 u Novom Gradu u meču 10. kola M:tel Premijer lige BiH.

Osmi remi Borca i Veleža u premijerligaškim utakmicama. Borac je u Novom Gradu napadao, imao više od igre ali na kraju nije bilo golova.Ostalo je 0:0.

Borac je mogao do vođstva već u 6. minuti ali je Lukićev udarac odbranio mladi golman Nanić. Dvije minute kasnije zaprijetio je i Velež ali Zajmović nije kaznio lošu reakciju Gajića.

Novu veliku šansu domaćeg tima bilježimo već u 15. minuti kada je Piščević pogodio prečku. Borac je nastavio sa napadima, ponovo je ozbiljno zaprijetio iz prekida ali je preko gola šutirao Vojnović.

Do odlaska na odmor priprijetili su i gosti ali je Zajmovićev šut završio visoko preko gola. U nastavku veliki pritisak Banjalučana. Prvi je priprijetio Piščević ali je opet golman Mostaraca na pravom mjestu.

Uslijedila je potpuna ofanziva Banjalučana. U 69. minuti Zakarić je iz izgledne pozicije šutirao glavom preko gola. Već u sljedećem napadu Mrkaić nije golom krunisao lijepu akciju svog tima. Vršio je izmjene Marinović, u igru uveo i Ninkovića ali pomjene nije bilo.

Prava uzbuđenja uslijedila su u samom finišu. U prvoj minuti sudijske nadoknade Haskićev je pokušao ali je opet siguran Ćetković. Posljednju priliku da dođe do sva tri boda Borac je propustio u trećoj minuti kada je u odličnoj prilici bio Mrkaić ali se opet istakao Nanić.

Ostalo je 0:0 poslije kojih Borac ima 14 bodova, a Velež 10. U sljedećem kolu Borac gostuje kod Tuzla sitija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana