Hoće li je Leotar igrati novu regionalnu SEHA ligu?

Darko Dragičević
Hoće li je Leotar igrati novu regionalnu SEHA ligu?

TREBINjE - Rukometni klub Leotar dobio je poziv da učestvuje u razgovorima o nastavku regionalne SEHA lige. Trebinjski klub je tako uz banjalučki Borac jedina ekipa iz BiH koja će učestvovati u ovim razgovorima.

Dobri rezultati kluba su tako prepoznati i van granica, a regionalna liga će uskoro obaviti i prve konkretne razgovore. Predsjednik Stevan Bekan ističe da je za klub ovaj poziv priznanje za rezultate u proteklom periodu.

- Za sada ovo je, u suštini, inicijativa za formiranje regionalne lige. Uskoro nas očekuje sastanak u Beogradu na kojem bi trebalo da saznamo više detalja. Veoma nam je drago što se za naš klub čulo i u inostranstvu i da smo dobili poziv da učestvujemo na tim sastancima. To je znak da su naši rezultati skrenuli pažnju na klub - rekao je Bekan.

U trebinjskom klubu ne žele ništa da prejudiciraju dok ne vide konkretne ciljeve regionalne lige kao i uslove takmičenja.

- Vjerujem da ćemo na tom sastanku biti upoznati sa sistemom takmičenja, planovima i klubovima koji treba da nastupaju u njoj. Naravno, saslušaćemo sve što organizator kaže i vidjeti da li smo u mogućnosti da u njoj učestvujemo. Naravno, dosta toga zavisi od finansija, kao i toga šta ta liga može da nudi - dodao je Bekan.

Regionalna SEHA liga je prekinuta u martu 2022. godine, a generalni sponzor bila je ruska kompanija “Gasprom”. Nakon sankcija ovoj firmi došlo je do prekida i sezona nije završena iako su ranije bile organizovane na visokom nivou, a najveći problem je bila prohodnost ka evropskim kupovima. Ono što može sada da bude problem svakako je činjenica da je sjedište lige bilo u Zagrebu i da oni i dalje mogu da rukovode takmičenjem, te da su u suštini oni nosioci prava vezanih za ovo takmičenje. U narednim danima biće poznato i koji klubovi su pozvani na sastanak, a već se stidljivo spominje da su pozvani klubovi iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Turske, te Meškov Brest . 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana