Ratko Nikolić, za „Glas Srpske“, o debaklu Srbije na EP u rukometu: Imamo ozbiljan problem

Darko Dragičević
Ratko Nikolić, za „Glas Srpske“, o debaklu Srbije na EP u rukometu: Imamo ozbiljan problem

BEOGRAD - Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu. Ekipa selektora Tonija Đerone osvojila je bod i završila na posljednjem mjestu u grupi, tako da je ostala bez željenih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Srbija je pod vođstvom španskog trenera bilježila napredak u proteklim godinama, ali je u Njemačkoj doživljen neuspjeh koji će i te­ kako da zaboli sve kojima je ovaj sport u srcu. Jedan od njih je i bivši kapiten reprezentacije Ratko Nikolić koji je učestvovao u stvaranju tima.

- Svi smo razočarani. Mnogo je faktora koji su uticali na rezultat. Sigurno je da svako treba da preuzme deo odgovornosti. Sa Tonijem Đeronom smo napravili veliki iskorak i očekivao sam da to krunišemo na ovom prvenstvu. Međutim to se nije desilo. Dok sam bio s timom pre dve godine sve je delovalo drugačije, bolje. Zašto se ovo desilo u Nemačkoj treba dobro analizirati - ističe Nikolić.

Reprezentacija je imala čudne padove. Protiv Islanda su ispustili dva gola u finišu, protiv Mađarske nisu mogli da zaustave pivota, a protiv Crne Gore su imali napad i igrača više za plus dva i pogodili su u kontri golmana i zaradili isključenje.

- Ne želim nikog da pojedinačno krivim. Izostala je želja i naboj u ovom meču, a to jedino zameram. Što je rekao golman Cupara nismo imali mu** . Ne može selektor da utiče na tehničke greške i odluke. Zaista je bilo dekoncentracije. Naše analize su površne i niko da napravi pravi presek. U  ozbiljnom smo problemu.  Prete nam još teži dani i vreme je za korenite promene. Zato umesto pljuvanja i afera treba nam duboka analiza i jasan plan. Ostajemo bez dece, bez budućnosti. Ko će sad da trenira. Treba biti realan i reći da ovo nije ekipa koja može da osvoji medalju. Ali nije ni ekipa koja ne može da pobedi Crnu Goru uz uvažavanje rivala. Kvalitetnija smo ekipa, ali Crna Gora nas je dobila na zalaganje i borbenost. To mi je nejasno jer je ovo bila prilika za iskorak i za kvalifikacije za Olimpijske igre. To treba da bude dodatni motiv, a to nismo pokazali - istakao je Nikolić.

Anđelković prvi pik

Neuspjeh u Njemačkoj ostaviće bez posla selektora Tonija Đeronu. Umjesto njega prvi pik za nasljednika je bivši reprezentativac Danijel Anđelković, koji vodi francuski Tuluz. Dva puta je biran za trenera godine u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana