Rajko Mičeta svjestan izazova koji ga očekuju: Radićemo svim srcem i dušom za Leotar

Darko Pašagić
Rajko Mičeta svjestan izazova koji ga očekuju: Radićemo svim srcem i dušom za Leotar

TREBINjE - Bivši fudbaler i trener Leotara Rajko Mičeta, koji je na sjednici Skupštine Trebinjaca izabran za predsjednika kluba, istakao je da njegova i ostale članove Upravnog odbora očekuje puno izazova, ali da se ne boje izazova i da će probleme rješavati po prioritetu.

Mičeta je na čelu Leotara naslijedio Gordana Mišeljića, a osim njega članovi Upravnog odbora su sve bivši igrači Leotara: Veso Klimović, Veselin Zrilić, Željko Radović, Pajo Janković, Dževad Baraković, Siniša Berdović, Marko Dučić i Borislav Grubač, koji će biti zadužen za pravna pitanja.

- Ovdje sam samo prvi među jednakima i svi zajedno moramo raditi da klub svaki dan napreduje. Od prvog tima, omladinske škole, stručnog rada, finansija, administracije i svega što jedan klub treba da ima. Čeka nas paklen period, jer moramo da završimo reflektore uz pomoć Gradske uprave, formiramo stručni štab, igrački kadar i počnemo pripreme. Imamo čvrsta obećanja Gradske uprave i privrednika da ćemo i u narednom periodu imati stabilne izvore finansiranja. Ono što je sigurno radićemo svim srcem i dušom za Leotar - naglasio je Mičeta.

Naglasio je da će već za dva, tri dana biti poznato ko će biti novi šef stručnog štaba.

- Pregovaramo sa nekoliko imena i očekujem da to pitanje veoma brzo riješimo. Svjesni smo da smo već u cajtnotu sa pripremama i da moramo što prije da počnemo sa radom, najkasnije do kraja ove sedmice. Možda počnemo sa treninzima i prije nego što dođe novi šef stručnog štaba, a sa igračima bi tada radio neko od naših domaćih trenera. Očekuje nas puno posla i oko igračkog kadra, jer želimo da ostvarimo bolji plasman nego u prošlom prvenstvu. Naravno, prvenstveni cilj na ostaje obezbjeđenje opstanka - nastavio je Mičeta.

U narednim danima trebalo bi da se krene i sa infrastrukturnim projektima.

- Prioritet nam je izgradnja reflektora na stadionu i izgradnja stadiona sa vještačkom travom te postavljanje hibridne trave na teren u “Policama”. Očekujem da već do sredine avgusta ili najkasnije do početka septembra bude urađena većina stvari. Najvažnije je da će uz nas i dalje biti gradska vlast Trebinja i “Elektroprivreda Republike Srpske” - dodao je Mičeta.

Mišeljić

Bivši predsjednik Leotara Gordan Mišeljić rekao je da je ponosan na prethodni period. On je klub sa “Polica” preuzeo prije tri godine i Leotar se iz Druge lige Republike Srpske plasirao u Prvu, a zatim zaigrao Premijer ligu i u prvoj sezoni sačuvao. U međuvremenu je osvojio i Kup Srpske.

- Od svih klubova Leotar ima najmanji budžet pa čak i od Slobode, Rudar Prijedora i Radnika, koji su iza nas na tabeli. Drago mi je što je ova struktura ljudi uspjela u onome u šta je malo ko vjerovao i svojim nasljednicima želim da nastave još bolje i da Leotar vrate u sam vrh fudbala BiH - rekao je Mišeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana