Radovan Uljarević o narednom protivniku u EHF Evropa kupu: Rival po mjeri Leotara

Darko Dragičević
Radovan Uljarević o narednom protivniku u EHF Evropa kupu: Rival po mjeri Leotara

TREBINjE - Rukometaši Leotara će u trećem kolu EHF Evropa kupa igrati protiv Karvine, predstavnika Češke. U prvom meču, koji je na programu 25. ili 26. novembra, Trebinjci će biti domaćini.

Karvina je u drugom kolu eliminisala austrijski Fivers (32:26, 32:36) i pokazala da se radi o kvalitetnom protivniku. Prošle sezone dogurali su do četvrtfinala EHF kupa, gdje ih je zaustavio norveški Sandefjord. I ranije su imali zapaženih rezultata u evropskim takmičenjima. Na tom putu Česi su eliminisali predstavnika Srbije Dinamo iz Pančeva, te člana lige BiH Gračanicu. Inače, za ovaj tim nastupa nekoliko reprezentativaca Češke, dok je na poziciji desnog beka Dušan Živanov koji je ranije igrao za Gračanicu.

Pivot Radovan Uljarević ističe da je prvi utisak da su Česi kompaktan tim.

- Karvina je sigurno protivnik po mjeri, ekipa protiv koje se može igrati. Nema dileme da je riječ o jakom protivniku, koji ima iskustva u Evropi. Vidjeli smo da u timu imaju nekoliko reprezentativaca Češke, tako da imamo dovoljno vremena da se spremimo za njih. Sigurno je da su kvalitetna ekipa, jer su prošle sezone došli do četvrtfinala. Uigrani su i kompaktni, a prošle sezone su eliminisali Gračanicu. Ove sezone su savladali šampiona Austrije - istakao je rukometaš Leotara.

Igračima će duel protiv Karvine biti puno lakši nakon što su uspješno prošli premijerne mečeve.

- Nama je dvomeč protiv Donbelea bio veliko iskustvo. Većini igrača to su bili prvi nastupi u Evropi, bilo je pozitivne treme, ali smo odigrali oba meča veoma dobro. Vidjeli smo da možemo da se nosimo sa Letoncima i odigrali smo hrabro i kvalitetno. Tako treba da igramo i protiv Čeha. Oni su takođe iskusniji na međunarodnoj sceni, ali svi smo sanjali ovakve spektakle - dodao je pivot Trebinjaca.

Rukometaš se nada da će uz podršku publike njegov tim izboriti povoljan rezultat u prvom duelu.

- Svi smo željeli novi spektakl pod Bregovima i sad nam se to ostvarilo. Očekujemo da nas publika još jednom podrži, a mi ćemo uraditi sve što bude do nas da u prvom meču napravimo dobar rezultat za revanš. Igramo sve bolje, tako da se nadamo najboljem - dodao je Uljarević.

Sloboda na Spor Toto

Ostali predstavnici BiH Sloboda i Vogošća takođe će biti domaćini u prvim mečevima. Tuzlaci, koje vodi Mirko Mikić, igraće protiv turskog Spor Tota, dok je rival Vogošće češka ekipa Brno. Dinamo iz Pančeva banjalučkog trenera Dragana Markovića igra protiv rumunskog Minaura, dok će Metaloplastika dočekati BK 46 iz Finske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana