Radomir Stojanović, rukometaš Sloge: Vogošća nam je dužnik

Darko Dragičević
Radomir Stojanović, rukometaš Sloge: Vogošća nam je dužnik

DOBOJ - Rukometaši Sloge odlično su krenuli u novu sezonu i uprkos veoma teškom rasporedu na startu u četiri kola su ostvarili tri pobjede uz jedan poraz.

Ekipa trenera Dejana Vasilića imaće danas veoma težak zadatak, jer odlazi u goste Vogošći, koja traži iskupljenje nakon lošeg starta šampionata. Naime, učesnik evropskih takmičenja trenutno ima pobjedu uz dva remija i poraz.

Uz to ekipa su koja tradicionalno ne odgovara Dobojlijama pa će rukometaši Sloge imati veliki motiv da se revanširaju za poraze u ovom meču.

Pivot Radomir Stojanović ističe da je ekipa zadovoljna startom i da će pokušati da se u što boljem svjetlu predstavi na ovom gostovanju.

- Sigurno je da je Vogošća izuzetno kvalitetna ekipa koja je prošle sezone osvojila Kup BiH te ove godine sa uspjehom igra u evropskim takmičenjima. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, a uz to igraju već nekoliko godina zajedno, tako da su i uigrani. Vogošća je spoj mladosti i iskustva i jasno nam je da je prvi zadatak da zaustavimo dobru saradnju bekovske linije i pivota. Prije svega tu mislimo na saradnju Burića i Memića sa Ombašom. Ako to uradimo, onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu - istakao je Stojanović u najavi meča.

Dobojski klub je prošle sezone izgubio duele protiv Sarajlija. Na domaćem terenu je bilo 25:27, a na gostovanju 26:29.

- Vogošća nam je tradicionalno nezgodan protivnik. U prošlom takmičenju su nas dobili dva puta u prvenstvu te su nas izbacili iz Kupa BiH. To je sigurno motiv više za nas da pružimo maksimum i da pokušamo da donesemo bodove u Doboj. Idemo da se nadigravamo, sigurno da je veći pritisak na njima, a mi ćemo pokušati da ponovimo dobre partije koje pružamo na startu prvenstva i onda možemo da se nadamo i osvajanju bodova - dodao je Stojanović.

Meč će biti igran u 19 časova.

Nakon pauze na Čelik

Rukometaši dobojske Sloge će nakon ovog zaostalog meča imati vremena da se odmore, što je veoma bitno, jer ekipa nema preširok igrački kadar. Prvenstvo BiH se nastavlja u srijedu, 8. novembra, kada će Dobojlije još jednom na gostovanje ovaj put u Zenicu na megdan Čeliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana