Radnik ubjedljivo poražen u Češkoj od Kladna: Druga pjesma u revanšu

Dejan Kondić
Radnik ubjedljivo poražen u Češkoj od Kladna: Druga pjesma u revanšu

BIJELjINA - Odbojkaši Radnika u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV ubjedljivo su poraženi u Kladnu, od istoimene ekipe s 3:0 (25:18, 25:19, 25:15).

Češki tim pokazao je snagu i zasluženo došao do trijumfa. Šampion BiH nikako nije uspijevao da poveže svoje redove i poraz je bio neizbježan. Najzapaženiji u redovima tima iz Bijeljine bio je reprezentativni srednji bloker BiH Miloš Popović, koji je osvojio deset poena isto koliko i korektor “plavo-bijelih” Adi Osmanović.

- U prva dva seta pružili smo koliko-toliko solidan otpor. Imali smo neku igru do sredine oba ta perioda. U nekim bitnim momentima nismo prikazali ništa značajno. Međutim, ipak su Česi kvalitetniji i igraju jaču ligu. Uprkos tome, morali smo u bitnim momentima pokazati više, pogotovo u završnicama prva dva seta - rekao je Popović.

Priliku da poprave utisak izabranici Vladimira Milićevića imaće u srijedu, 29. novembra u Brčkom. Da bi izborili zlatni set i priliku da se bore kako bi prošli dalje moraju savladati Čehe s 3:0 ili 3:1.

- Smatram da imamo kvalitet da u revanšu rivalu uzmemo set ili dva. Mislim da ćemo gledati drugačiju utakmicu u odnosu na ono što smo prikazali u Kladnu - istakao je Popović.

Prije pomenute utakmice revanša šesnaestine finala Kupa CEV odbojkaše Radnika u nedjelju od 16 časova u Bijeljini očekuje finalni meč Kupa Republike Srpske protiv Modriče. Želja svih u redovima “plavo-bijelih” je da odbrane trofej namijenjen najboljoj ekipi u najmasovnijem takmičenju Srpske.

- Apsolutni smo favoriti u tom susretu. Očekujem da maksimalno skoncentrisani uđemo u taj meč i da odbranimo, odnosno osvojimo još jedan trofej Kupa Republike Srpske te da polusezonu na domaćim frontovima uspješno privedemo kraju. Mislim da ova ekipa to može - zaključio je Popović.

Francuzi čekaju u osmini finala

Boljeg iz dvomeča Radnika i Kladna u osmini finala Kupa CEV čeka duel protiv jedne francuske ekipe. Ko će to biti, Nant ili Šamon, biće poznato takođe u srijedu, 29. novembra. Prvi susret timova iz zemlje “galskih pijetlova” Nant je na svom terenu dobio s 3:1. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana