Radnik u majstorici plej-ofa nadigrao Domaljevac (3:0) i osvojio prvu šampionsku titulu: Sudbina je tako htjela

Dejan Kondić
Radnik u majstorici plej-ofa nadigrao Domaljevac (3:0) i osvojio prvu šampionsku titulu: Sudbina je tako htjela

BIJELjINA - Osvojili su sve! Radnik je najljepša priča odbojke u BiH. Nakon Kupa Srpske i Kupa BiH, Bijeljinci su het-trik trofeja kompletirali najvrednijim peharom - šampionskim.

Pamtiće se ova sezona “plavo-bijelih”, možda će završiti i u nekom udžbeniku na temu “Kako postati šampion”. Zašto? Pa zato što su predsjednik kluba Darko Manojlović i njegovi saradnici iz uprave, uz podršku čelnih ljudi grada i sponzor, napravili četvorogodišnji plan koji je i prije očekivanog dao rezultat. Otkrio je to za “Glas Srpske” prvi čovjek Radnika.

- Osjećaj je neopisiv, iskren da budem, ni sam se nisam nadao ovolikoj euforiji. Zatrpani smo čestitkama sa svih strana. Koristim priliku da još jednom zahvalim svima koji su bili uz nas tokom ove sezone. To je bila naša snaga, jer smo pozitivnu atmosferu osjećali od svih. Ne treba zaboraviti da smo 2020. godine bili u ligi Republike Srpske, spletom nesrećnih okolnosti. Sad smo šampioni BiH. Radili smo na organizaciji kluba, napravili četvorogodišnji plan, ali, evo, titulu smo uzeli malo ranije - naglasio je Manojlović.

Šampion se postaje na terenu, kada sve “gori”, kada je gusto, kada moraš biti jači od svih “bočnih udara”. Povrede prije odlučujućih borbi natjerale su stručni štab na plan B. Na teren je morao i pomoćni trener Vladimir Milićević, koji je sa ovom titulom stavio tačku na bogatu karijeru.

- Mislim da je ovo bila sudbina, da se sve ovako izdešava sa povredama. Igrači su me nagovorili da se registrujem, a ja nisam bio za to, jer sam mislio da ne mogu da pomognem. Ipak, uspjeli smo i kad pogledam iz ovog ugla, opet kažem da je sve ovo bila sudbina - rekao je Milićević.

Domaljevac je vodio u finalnoj seriji, Radnik se vratio, a onda sa 3:0 (25:22, 25:19, 26:24) u majstorici u Orašju pokazao da je stvarno najbolji. Mudre poteze vukao je trener Vladimir Šarenac i pokazao da je opklada uprave da on vodi ove momke bila pun pogodak.

- Neverovatan je osećaj. Bilo je teških momenata, ali sve smo prevazišli. Igrali smo najbolju odbojku, to svi kažu. Presrećan sam zbog mojih igrača, uprave kluba i navijača. Ispoštovali su sve što sam, da tako kažem, tražio od njih. Kada sam došao, rekao sam mojim momcima da je sve moguće ako to dovoljno jako požele. Na kraju je ta želja i presudila. Kako klubu, tako i meni je ovo prva titula i stvarno sam ponosan. Pamtiće se ova tripla kruna koju smo osvojili ove sezone - istakao je Šarenac.

Gdje će igrati evropske mečeve?

Pred upravom kluba tek sad je veliki posao. Postavlja se pitanje gdje će Radnik igrati evropske mečeve, ali i kako sklopiti ekipu koja će grad, Srpsku i BiH dostojno reprezentovati u Evropi.

- Naš cilj je da sačuvamo ekipu i to nam je primarni zadatak. Kvalifikacije za Ligu šampiona ne možemo igrati u našem gradu i to je najveći problem. To takođe moramo riješiti, prije svega iz pijeteta prema našim navijačima. Ogromnu podršku su nam dali u majstorici u Orašju. Bilo ih je više od stotinu i to je bio jak vjetar u leđa igračima na terenu - rekao je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana