Radnik osvojio treći pehar u Kupu Republike Srpske

G.S.
Radnik osvojio treći pehar u Kupu Republike Srpske

BIJELjINA - Odbojkaši Radnika se ne šale. Bijeljinci su osvojili i četvrti trofej u nizu. Izabranici Vladimira Milićevića prigrlili su i treći pehar u Kupu Republike Srpske, savladavši na svom terenu Modriču sa 3:0 (25:18, 25:10, 25:8).

Radnik osvojio treći pehar u Kupu Republike Srpske

Od prvog do posljednjeg poena branilac trofeja je odigrao na visokom nivou i nijednog momenta se nije postavljalo pitanje pobjednika. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Miloš Popović, srednji bloker pobjedničkog sastava. Prije početka finalne utakmice uručeno je i priznanje za najboljeg odbojkaša Republike Srpske koje je pripalo Nikoli Drljiću iz Radnika.

Šef stručnog štaba tima iz Bijeljine Vladimir Milićević nije krio zadovoljstvo što su njegovi momci odradili ono što je planirano.

- Osvajanje Kupa Srpske je bio jedan od ciljeva koje smo zacrtali na početku sezone. Ovo je ujedno i prvi trofej u sezoni koji će ekipi puno značiti na psihološkom planu za nastavak sezone. Bili smo svjesni da smo izraziti favoriti u finalu i to su momci i pokazali na terenu. Od prvog do posljednjeg poena igrali su maksimalno motivisano i odgovorno i nisu prepustili ni promil šanse ekipi Modriče. Ovako ubjedljiva pobjeda možda nije odraz stvarnog kvaliteta Modriče, jer imaju nekoliko izuzetno dobrih, ali i veoma perspektivnih momaka, koji bi u narednom periodu trebalo da budu nosioci njihove igre. U svakom slučaju, čestitam mojim momcima na sjajno odigranom meču - istakao je Milićević.

Modričani su najbolji otpor favorizovanom rivalu pružili u prvom setu. Sam plasman u finale veliki je uspjeh za ekipu Laze Cvijića. Potvrdio je to i kapiten “žuto-plavih” Branko Brestovac.

- Želim da čestitam odbojkašima Radnika na osvojenom peharu i odličnoj igri. Velika je stvar igrati finale. Nismo bili na svom nivou, nismo ispoštovali skoro ništa što smo dogovorili prije utakmice. Okrećemo se obavezama u prvenstvu gdje nam dolazi Borac u sljedećem kolu. Tu ćemo pokušati da dođemo do novih bodova – rekao je Brestovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana