Radnik osvjetlao obraz u Beogradu: Iskustvo koje se ne može kupiti

Dejan Kondić
Radnik osvjetlao obraz u Beogradu: Iskustvo koje se ne može kupiti

BIJELjINA – Odbojkaši bijeljinskog Radnika uzdignuta čela su se vratili iz Beograda sa kvalifikacionog turnira Lige šampiona iako su nakon Partizana poraženi i od Olimpijakosa – 1:3 (10:25, 18:25, 25:18, 21:25).

Izabranici Vladimira Milićevića “pokazali su zube” kvalitetnijim i skupljim rivalima i osvojeni set protiv tima iz Atine najbolja je satisfakcija za šampiona BiH, koji će takmičenje nastaviti u Kupu CEV, gdje će im rival biti bolji iz dvomeča belgijskog Genta i ekipe Kladno iz Češke. Ime rivala saznaće 1. novembra kada se igra revanš u Češkoj u koji Belgijanci ulaze sa pobjedom iz prvog duela na svom terenu od 3:2.

- Nakon utakmice i poraza od Olimpijakosa osjećanja su mi pomiješana. Sa jedne strane moram da budem zadovoljan izdanjem svojih momaka protiv daleko iskusnije i kvalitetnije ekipe, a sa druge strane ostaje žal što nismo uspjeli da igramo ovako protiv Partizana, jer sam siguran da bi ishod te prve utakmice bio drugačiji. Ono sa či­m moram u potpunosti da budem zadovoljan ja, ali i svi u klubu, jeste da smo pokazali da ekipa ima snagu da se ravnopravno bori protiv ekipa koje dolaze iz daleko jačih liga nego što je naša i da imamo dosta prostora za napredak. Idemo dalje, nadam se da smo svi zajedno izvukli pouke i da smo postali bolja ekipa nakon ovog turnira i jednog neprocjenjivog iskustva igranja protiv ekipa i igrača vrhunskog kalibra. Zahvalio bih navijačima koji su oba dana došli iz Bijeljine i dali nam značajnu podršku sa tribina, kao i domaćinu na gostoprimstvu i nezaboravnom iskustvu – rekao je Milićević.

Jedan od zapaženijih u redovima Radnika na beogradskom turniru bio je libero Milan Mitrinović.

- Veliko iskustvo za sve nas, nevjerovatan ambijent i sve pohvale za organizaciju turnira. Olimpijakos je sastavljen od vrhunskih igrača, reprezentativaca Slovenije, igrača sa Kube, iz Brazila, dovoljno je samo spomenuti Dragana Travicu i Mitra Đurića...Nadamo se da smo izašli mnogo bolji i sa nekim novim iskustvom poslije ovog turnira koje nam je potrebno za nastavak takmičenja u Evropi i domaćem prvenstvu. Još ne znamo ko će nam biti rival u CEV kupu, ali idemo u Belgiju ili Češku, čekamo pobjednika iz tog dvomeča, pa da se adekvatno pripremimo za protivnika, do tada nam preostaje borba u domaćem prvenstvu – zaključio je Mitrinović.

Zgusnut raspored

Odbojkaši Radnika već su se okrenuli domaćem šampionatu. U subotu dočekuju Gacko, a potom ih u utorak u Banjaluci očekuje megdan protiv Borca.

- To su nam sada najbitnije utakmice i ukoliko želimo i sljedeće godine da se oprobamo protiv najboljih u Evropi, moramo u domaćem prvenstvu da igramo maksimalno i da nastavimo sa pobjedama. Tek nakon ovih utakmica razmišljaćemo o protivniku u CEV kupu i postavci igre i taktike za te mečeve – rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana